« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Craiova. Partajul voluntar nu conduce la pierderea de către polițistul de penitenciar a dreptului privind compensarea chiriei
23.09.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

Curtea de Apel Craiova a hotărât, în baza Legii nr. 145/2019 privind statutul polițiștilor de penitenciare, că polițistul de penitenciar poate benefica de compensarea lunară a chiriei chiar și atunci când a avut o locuință, asupra căreia a pierdut dreptul de proprietate după data încadrării în sistemul administrației speciale, cu singura condiție (pe lângă cele generale legate de compensarea chiriei lunare), ca pierderea dreptului de proprietate să nu fi intervenit din motive imputabile. În speță, instanța de apel, în dezacord cu cea de fond, a constatat că reclamantul, deși a deținut o locuință, proprietate comună cu soția sa, după desfacerea căsătoriei, acesta a pierdut dreptul de proprietate printr-un partaj voluntar, împrejurare ce-i este neimputabilă. Astfel, de vreme ce nu a fost probată existența unei înțelegeri frauduloase, cu scopul de a deturna dispozițiile legale de la scopul pentru care au fost edictate, încheierea unui partaj voluntar între foștii soți, în urma căruia locuința comună i-a revenit soției reclamantului, în îngrijirea căreia a rămas copilul minor rezultat din căsătorie, nu poate fi apreciată ca reprezentând o împrejurarea imputabilă în pierderea dreptului de proprietate, neputându-se susține necesitatea realizării unui partaj litigios pentru înlăturarea ideii de culpă a soțului în pierderea dreptului de proprietate. (Decizia nr. 1930 din 25 martie 2021, pronunțată de Secția de contencios admnisitrativ a Curții de Apel Craiova, portalul instanțelor)

 
Secţiuni: C. administrativ, JURIDICE.ro, Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD