« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Pēteris Zilgalvis – numit judecător la TUE. UPDATE: Intrare în funcție
27.09.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust
DPO Lives
Secţiuni: Anunțuri, CJUE, Dreptul Uniunii Europene, Internațional, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , ,

Prin decizia din 8 septembrie 2021, reprezentanții guvernelor statelor membre l-au numit în calitate de judecător la Tribunalul Uniunii Europene, pentru perioada cuprinsă între 10 septembrie 2021 și 31 august 2025, pe Pēteris Zilgalvis, potrivit unui comunicat.

O ședință solemnă a Curții de Justiție va avea loc luni, 27 septembrie 2021, cu ocazia intrării în funcție.

Ședința solemnă va fi retransmisă în direct începând cu ora 12:00 pe site-ul care poate fi accesat prin intermediul următorului link.

Curriculum vitae al lui Pēteris Zilgalvis

Născut în 1964; licențiat în științe politice la Universitatea din California, Statele Unite (1986); doctor în drept la Universitatea din California de Sud, Statele Unite (1990); consilier principal în cadrul serviciului juridic al Comitetului pentru protecția mediului [Parlament, Letonia (1990-1992)]; funcționar pentru Parlamentul European, Organizația Națiunilor Unite, UNEP și Unesco în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Letonia (1992); specialist în domeniul mediului pentru regiunea baltică în cadrul Băncii Mondiale, Estonia, Letonia, Lituania (1993-1996); consilier principal în dreptul mediului în cadrul politicilor de protecție a mediului ale Băncii Mondiale, Rusia (1996-1997); șef adjunct al serviciului de bioetică, Direcția generală pentru afaceri juridice, Consiliul Europei (1997-2005); șeful Unității „Guvernanță și etică”, Comisia Europeană (2005-2010); șeful Unității „Boli infecțioase și sănătate publică”, Comisia Europeană (2010); șeful Unității „Sănătate și bunăstare”, Comisia Europeană (2010-2016); membru al Colegiului St Antony din cadrul Universității din Oxford (2013-2014); cercetător asociat în cadrul programului privind economia politică a piețelor financiare la Universitatea din Oxford (2013-2019); șeful Unității „Inovare digitală și tehnologia blockchain”, Comisia Europeană (2016-2021); copreședinte al grupului de lucru Fintech, Comisia Europeană; membru al Comitetului mondial pentru criptomonede, Forumul Economic Mondial; membru al Consiliului consultativ de experți al OCDE pentru politici în materie de blockchain; membru al comitetului consultativ și lector în cadrul programului de formare privind Fintech și inovarea în materie de reglementare, Judge Business School, Universitatea din Cambridge; membru al comitetului de redacție al Anuarului balt de drept internațional; autor a numeroase publicații; judecător la Tribunal începând cu data de 27 septembrie 2021.

***

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. 319 din 10 septembrie 2021 a fost publicată Decizia nr. 1462/2021 de numire a unui judecător în cadrul Tribunalului.

Pēteris Zilgalvis este numit judecător în cadrul Tribunalului, pentru perioada cuprinsă între data intrării în vigoare a prezentei decizii și 31 august 2025.

Intrare în vigoare: 10 septembrie 2021

Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.