Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Constanța. Imposibilitatea obiectivă de a achita creanțele fiscale nu este motiv pentru instituirea măsurilor asigurătorii
21.09.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Fiscalitate, Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Constanța a hotărât, în procedura de contestare a măsurilor asigurătorii dispuse de fisc, că nu contestatorul trebuie să probeze un fapt negativ, acela că nu există pericolul de a se sustrage de la urmărire, ci organul de control trebuie să probeze, prin date obiective, faptul pozitiv al pericolului că aceasta s-ar putea sustrage, ascunde ori şi-ar putea risipi patrimoniul, periclitând sau îngreunând în mod considerabil colectarea, posibilitatea conferită prin dispozi?iile art. 213 alin. 3 din Legea nr. 207/2015 de a lua măsuri asigurătorii în cazul antrenării răspunderii solidare nefiind suficientă pentru justificarea măsurii. În speță, Curtea a constatat că aspectele care ilustrează dificultatea sau chiar imposibilitatea obiectivă a societăţii de a achita eventualele creanţe fiscale nu se circumscriu ipotezelor expres reglementate de legiuitor pentru dispunerea de măsuri asigurătorii în privinţa administratorului acesteia. Ceea ce interesează în cauză este prezenţa elementului volitiv care să configureze existenţa unui pericol concret de sustragere, ascundere ori risipire a patrimoniului, element care, însă, trebuie să reiasă din comportamentul debitorului. (Decizia nr. 70 din 2 ianuarie 2020, pronunțată de Curtea de Apel Constanța)

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti