« Secţiuni
Selected
CorporatePlatinum members

Bine Zis, cu Mihail Dinu, un podcast susținut de Wolters Kluwer România
14.09.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

„Bine Zis” este un podcast despre persuasiune, oratorie, negociere și argumentare, lansat recent de Wolters Kluwer România, în parteneriat cu av. Mihail Dinu, cu intenția de a aduce în sprijinul celor vor să stăpânească arta vorbirii o resursă atent documentată, edificatoare și simplu de urmărit în ritmul accelerat al prezentului, sub formă de podcast, episoadele fiind totodată disponibile și în varianta video.

When you have to be right, când vrei să ai dreptate, dar nu poți să te exprimi convingător. Când știi că ai dreptate, însă argumentele îți lipsesc. Când trebuie să ai dreptate și nu negociezi adecvat, atunci ai la dispoziție, la un play distanță, o voce clară și pertinentă. Mihail Dinu este avocat și formator în cadrul Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților, la disciplinele „Tehnici de argumentare judiciară” și „Public Speaking”. Combinând experiența practică și teoria, reprezintă un promotor constant al dobândirii și dezvoltării abilităților de comunicare, atât de necesare în orice context, fie el personal sau profesional, asociat sau nu cu rostirea discursului.

Fiecare episod sintetizează informația în maximum 20 de minute, răstimp în care ascultătorul are acces la un caleidoscop de teorie, explicată pe înțelesul tuturor și exemplificată prin studii de caz ușor de reținut. Vin în completare sfaturi practice, care să faciliteze dobândirea unei mai mari puteri de convingere, construirea unei relații de încredere cu interlocutorul și transpunerea coerentă a gândurilor în vorbire.

Indiferent dacă ne aflăm sau nu în fața unui oratoriu, buna vorbire, expresivă și logică, ne ajută să cucerim lumea prin cuvinte. Talentul nu mai reprezintă o cerință obligatorie atunci când modelarea vorbirii se poate face prin exercițiu susținut, podcast cu podcast, pornind de la bazele oratoriei și până la tainele vorbirii vii.

Temele supuse atenției de către Mihail Dinu în primul sezon, „Crede și cercetează”, „Vorba dulce mult aduce”, „Tăcerea e de aur”, urmăresc să reintroducă în modă cultura vorbirii, într-o contemporaneitate care așază imaginea în lumina reflectoarelor din scena publică. Înțelegem astfel, călăuziți de un bun pedagog, cum a fost posibil ca un Aristotel sau un Martin Luther King să deschidă inimi, folosind elocvența.

În cel mai recent episod, aflăm despre tăcere, cu o valoare deosebită în comunicare, similară cu „Sarea în bucate”. Tăcerea este inconfortabilă pentru cei mai mulți oameni, totuși, utilizată cu pricepere, poate fi de folos și înlocui cu succes cuvintele de umplutură (aaa, îîîî). Pe larg despre Chris Voss, un fost negociator șef FBI, „vocea DJ-ului FM de noapte”, cum a reușit Iisus Hristos să-și convingă apostolii să-l urmeze prin cuvinte simple, cum să ne mișcăm nu doar buzele, ci și corpul, dacă vrem ca mesajul să fie înțeles mai bine, ce înseamnă să știi când să taci, într-un concentrat de sfaturi utile în orice situație de comunicare.

„Bine Zis” te ajută să învingi și să convingi, în fiecare marți, începând cu ora 13:00, fiind aliatul potrivit în a corecta și completa abilitățile oratorice ale ascultătorilor săi.

Podcastul poate fi urmărit pe canalele de Vimeo, Youtube, Anchor și Spotify ale Wolters Kluwer România.

 
Secţiuni: Anunțuri, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD