Posibilități de cooperare între România și Australia în domeniul tehnologiei
4 septembrie 2024 | JURIDICE.roÎn perioada 2 septembrie 2024 – 3 septembrie 2024, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a participat la cea de a patra ediție a Sydney Dialogue, conferință ce a devenit un punct de reper pe harta forumurilor internaționale din regiunea Asia-Pacific, potrivit unui comunicat.
Conferința, organizată de think-tank-ul Australian Strategic Policy Institute (ASPI), a avut ca teme principale tehnologiile emergente și dezvoltarea inteligenței artificiale, reunind experți și oficialități din Australia și alte state partenere ce împărtășesc valori democratice comune, precum Statele Unite ale Americii, Marea Britanie sau Republica Coreea. Participanții au dezbătut și împărtășit cele mai noi evoluții din domeniu, inclusiv provocările asociate acestora, timp de două zile, la Centrul de Conferințe din Sydney.
Cu prilejul participării la Sydney Dialogue și sub coordonarea Ambasadei României la Canberra, delegația României a avut o întrevedere cu directorul executiv al ASPI, Justin Bassi, fiind analizate posibilitățile de cooperare bilaterală în multiple domenii, pornind de la securitatea cibernetică, vizând inclusiv cooperări în domeniul studiilor de securitate și a coordonării între institute de cercetare.
Dan Cîmpean, directorul DNSC, a precizat că Sydney Dialogue 2024 constituie o oportunitate concretă de poziționare și de creștere a vizibilității ecosistemului național de securitate cibernetică al României către partenerii din zona Asia-Pacific. Mai mult, este un format pragmatic de continuare a unor conversații instituționale pe teme actuale, cum ar fi: riscurile și amenințările cibernetice, constituirea de capabilități comune, reziliența, provocările și impactul noilor tehnologii.
Adrian-Victor Vevera, directorul general al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică ICI București, a adăugat că prezența ICI București la Sydney Dialogue reprezintă o oportunitate remarcabilă pentru schimbul de cunoștințe și inițierea unor colaborări internaționale esențiale pentru avansarea tehnologiilor de ultimă generație și pentru protejarea infrastructurilor critice în fața amenințărilor cibernetice din ce în ce mai sofisticate. În acest context, a fost făcut un nou pas privind promovarea inovării și colaborării internaționale, având ca scop creșterea capacităților naționale și integrarea acestora într-o rețea globală de excelență.
Radu Gabriel Safta, ambasadorul României în Australia, a transmis: „Participarea delegației României la Sydney Dialogue 2024 reflectă atât expertiza și capacitatea părții române de a avea un rol în fructificarea oportunităților și gestionarea provocărilor asociate dezvoltării tehnologiilor emergente, precum și valorile și viziunile comune pe care Australia și România le împărtășesc la scară globală. Acest dialog cu ASPI deschide calea unei cooperări bilaterale la nivel de experți și decidenți politici și economici, pas indispensabil în concretizarea unor proiecte de substanță în relația bilaterală.”
NOU! Despre bani în profesii juridice: avocați, executori, notari, consilieri juridici și alți profesioniști ai dreptului
13 septembrie ⁞ Ultimele evoluții jurisprudențiale privind prescripția răspunderii penale
14 septembrie ⁞ JURIDICE.ro Premier Golf Day
16 septembrie ⁞ Accidentul de muncă în toate formele de răspundere juridică
18 septembrie ⁞ Școala Superioară de Cadre
19 septembrie 2024 ⁞ Impactul legii 243/2024 asupra creditorilor IFN/cesionari de creanțe
23 septembrie ⁞ Fraudarea creditorilor – eficacitatea mijloacelor actuale pentru combaterea ei
25 septembrie ⁞ Noutățile Legii nr. 214/2024 – ce efecte poate avea semnătura electronică
26 septembrie ⁞ JURIDICE by Night. Golden Season edition
30 septembrie ⁞ Avocatura: onorariu orar vs. onorariu global
5 octombrie ⁞ Start Curs INGENIO de pregătire pentru Barou, INM & Magistratură, Notariat și Licență
7 octombrie ⁞ Dacă UIT, 100.000 de lei amendă! (RO E-TRANSPORT)
14 octombrie ⁞ Impactul sancțiunilor impuse de Consiliul Concurenței asupra pieței editoriale din România: între protecția concurenței și drepturile de autor
21 octombrie ⁞ Abilitățile de negociere: un moft sau o necesitate?
31 octombrie ⁞ JURIDICE by Night. Mystic Night. Halloween edition
11 noiembrie ⁞ Fraudarea fondurilor europene: infracțiune de 1 Euro? (Necesitatea stabilirii unui prag valoric minim pentru infracțiunea de fraudare a fondurilor europene)
18 noiembrie ⁞ Social Media. Răspunderea juridică în caz de Share și Repost care deranjează
23 noiembrie ⁞ Start Curs Admitere INM/ Magistratură & Avocatură 2025
28 noiembrie ⁞ JURIDICE by Night. Autumn Allure edition
2025 ⁞ The Congress / The biggest legal event
Homepage J JURIDICE Cariere Evenimente Dezbateri Profesionişti Lawyers Week Video |