« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

ONU subliniază că AI prezintă riscuri pentru drepturile omului
16.09.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Miercuri, 15 septembrie 2021, Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a lansat un apel cu privire la impunerea unui moratoriu asupra anumitor sisteme de inteligenţă artificială, aşa cum sunt sistemele de recunoaştere facială, precizând că a venit momentul de a pune în aplicare garanţii pentru protejarea drepturilor omului, potrivit unui comunicat.

Michelle Bachelet, Înaltul comisar ONU pentru Drepturile Omului: „Este nevoie de acțiuni urgente deoarece poate fi nevoie de timp pentru a evalua și aborda riscurile grave pe care această tehnologie le prezintă pentru drepturile omului. Cu cât este mai mare riscul pentru drepturile omului, cu atât mai stricte trebuie să fie cerințele legale pentru utilizarea tehnologiei AI. Tehnologiile de inteligenţă artificială pot avea efecte negative şi chiar catastrofale dacă sunt utilizate fără a ţine cont suficient de modul în care acestea afectează drepturile omului. Riscul de discriminare legat de deciziile bazate pe inteligenţa artificială – decizii care pot schimba, stigmatiza sau distruge o viaţă de om – este foarte real. Nu ne putem permite să sărim în tren din mers în ceea ce priveşte sistemele AI şi să permitem ca acestea să fie utilizate fără control sau cu foarte puţin control şi să reparăm ulterior consecinţele pe care le au asupra drepturilor omului. Sistemele AI au o putere indiscutabilă de a ajuta oamenii. Trebuie să acţionăm pentru a impune sistemelor AI garanţii bazate pe drepturile omului pentru binele întregii omeniri.”

:: Raportul

 
Secţiuni: Cyberlaw, Drepturile omului, Internațional | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD