Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Modificări privind susținerea examenului de absolvire pentru avocații stagiari
16.09.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Consiliul UNBR, întrunit în ședința din 10-11 septembrie 2021 a adoptat următoarea hotărâre:

Art. 1. – Se modifică dispozițiile Hotărârii nr. 120 din 29-30 ianuarie 2021 a Consiliului Uniunii Naționale a Barourilor din România, precum și ale Hotărârii nr. 4/23.06.2021 a Consiliului de conducere al I.N.P.P.A. privind susținerea examenului de absolvire pentru avocații stagiari aflați în anul II de pregătire profesională inițială în cadrul I.N.P.P.A./Centrelor teritoriale ale I.N.P.P.A. precum și pentru avocații stagiari care nu au promovat examenul de absolvire a I.N.P.P.A. în sesiuni anterioare, după cum urmează:

a. Examenul de absolvire a I.N.P.P.A. va avea loc la data de 5 noiembrie 2021 (vineri), dată la care se va desfășura Proba scrisă 1, la disciplinele Organizarea și exercitarea profesiei de avocat, Drept civil, Drept procesual civil, Drept penal, Drept procesual penal;

b. Proba scrisă 2 – la disciplinele din pachetul A sau B de discipline opționale ales de cursanți la începerea activității de formare din anul II (pachetul A – Drept fiscal/Achiziții publice; pachetul B – Protecția datelor personale/Registrele și contabilitatea cabinetului de avocat) – se va echivala cu:

i. calificativul obținut la încheierea activității de formare la aceste discipline – în cazul cursanților actualului ciclu al anului II, respectiv cu

ii. calificativul obținut la testarea scrisă la aceste discipline, care va fi organizată, în condiții de gratuitate, în sistem față în față, anterior examenului de absolvire a I.N.P.P.A., de către Consiliul de conducere al I.N.P.P.A. – în cazul avocaților stagiari care nu au promovat examenul de absolvire a I.N.P.P.A. în sesiuni anterioare, nu sunt cursanți ai actualului ciclu al anului II și care figurează în evidențele I.N.P.P.A. ca fiind înscriși la unul din pachetele de discipline opționale.

Art. 2. – Prin derogare de la prevederile Regulamentului privind organizarea și desfășurarea examenului de absolvire a I.N.P.P.A., adoptat prin Hotărârea nr. 80/17-18.07.2020, calificativul „admis” obținut la pachetul de discipline opționale se echivalează cu un punctaj de 30 de puncte la Proba 2 prevăzută de Regulamentul de examen.

Art. 3. – Testării scrise prevăzută Art. 1 lit. b. (ii) îi sunt aplicabile, prin asemănare, prevederile Regulamentului privind organizarea și desfășurarea examenului de absolvire a I.N.P.P.A. privind Proba scrisă 2, referitoare la felul și numărul întrebărilor și variantelor de răspuns (Art. 8 alin. 1), consultarea legislației (Art. 8 alin. 3), punctajul acordat și contestațiile (Art. 10) și punctajul minim pentru promovare (Art. 11).

Art. 4. – Dispozițiile prezentei Hotărâri se aplică structurii centrale a I.N.P.P.A. precum și tuturor structurilor teritoriale ale I.N.P.P.A.

Art. 5. – Celelalte dispoziții ale Hotărârii nr. 120/29-30.01.2021 a Consiliului U.N.B.R. și ale Hotărârii nr. 4/23.06.2021 a Consiliului de conducere al I.N.P.P.A. rămân neschimbate.

Art. 6. (1) Prezenta Hotărâre se publică pe pagina de web a U.N.B.R. (www.unbr.ro) și a structurii centrale a I.N.P.P.A. (www.inppa.ro) și va fi comunicată barourilor și structurilor I.N.P.P.A..

(2) I.N.P.P.A. și barourile vor pune în aplicare dispozițiile prezentei hotărâri.

:: Hotărârea

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti