Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Propuneri de modificare a legislației privind profesia de avocat
01.10.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Consiliul UNBR, întrunit în ședința din 10-11 septembrie 2021, a analizat Raportul Grupului de lucru privind perfecționarea legislației profesiei/a celei cu impact asupra profesiei (GL1) în legătură cu propunerile de modificare a legislației primare/secundare/terțiare a profesiei de avocat, propuneri formulate de delegații la Congresul Avocaților 2021, precum și ulterior, de membrii Consiliului UNBR și transmise GL1.

Consiliul UNBR a luat act de poziția grupului cu privire la propunerile analizate și a constatat că propunerile se pot grupa pe mai multe categorii:
– modificarea și completarea Legii nr. 51/1995;
– modificarea și completarea statutului profesiei de avocat;
– modificarea și completarea Protocolului tripartit privind onorariile pentru prestațiile avocațiale din oficiu.

Consiliul UNBR a aprobat raportul și a acordat termen pentru redactarea propriu-zisă a prevederilor, după cum urmează:
– prevederile acceptate privind Legea nr. 51/1995, vor face obiectul unui proiect de lege unitar; membrii Consiliului sunt invitați să facă propuneri concrete privind legea, până la ședința Consiliului în decembrie 2021, urmând ca proiectul închegat să fie prezentat Consiliului de GL1 în luna martie 2022;
– prevederile acceptate privind Statutul profesiei de avocat vor fi incluse într-un proiect de modificare și completare a acestuia, ce va fi prezentat de GL1 în luna decembrie 2021;
– propunerile privind Protocolul tripartit vor fi avute în vedere în discuțiile cu Ministerul Justiției și Ministerul Public.

:: Anexa

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti