Varia
JURIDICE

Propunere UNBR privind nedemnitatea avocatului
18.09.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Consiliul UNBR, întrunit în ședința din 10-11 septembrie 2021, a analizat și prevederile art. 14 lit. a) din Legea nr. 51/1995, astfel cum au fost modificate prin Decizia Curții Constituționale nr. 225/2017, împreună cu propunerile GL1 și a barourilor/avocaților care au remis propuneri în acest sens.

S-a decis adoptarea ca principiu a unui text cu următorul sens (ca principiu): este nedemn avocatul condamnat definitiv la pedeapsa închisorii pentru săvârșirea unei infracțiuni cu intenție, dacă menținerea în profesie este de natură să aducă atingere principiilor profesiei de avocat; măsura de menținere sau de excludere din profesia de avocat se dispune de către Comisia Permanentă a UNBR, în baza regulilor/criteriilor de aplicare unitară adoptate de Consiliul UNBR; propunerea se înaintează la GL1 pentru redactarea textului final, împreună cu criteriile menționate;

În ce privește amânarea aplicării pedepsei și renunțarea la aplicarea pedepsei se va remite un punct de vedere unitar în sensul că ambele sunt cauze care exclud nedemnitatea avocatului condamnat în aceste ipoteze.

 
Secţiuni: VARIA (alte surse) | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD