« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Comitetul de Miniștri îndeamnă România să plătească sumele acordate de instanțele naționale reclamanților din cauza Polyinvest
17.09.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Vineri, 17 septembrie 2021, Comitetul de Miniștri al Consiliului Europei a adoptat o rezoluție interimară prin care îndeamnă autoritățile române să îi despăgubească pe reclamanți pentru încălcarea constatată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului în cauza S.C. Polyinvest S.R.L. și alții/România și alte cinci cazuri similare.

Rezoluția se referă la șase hotărâri care acoperă nouă cereri privind neaplicarea hotărârilor judecătorești naționale sau a unor sentințe arbitrale acordate între 2000 și 2011, prin care se solicita întreprinderilor controlate de stat plata unor sume diferite către părțile solicitante.

Comitetul de Miniștri regretă profund că, în ciuda apelurilor sale urgente și repetate, autoritățile române nu au efectuat încă plățile necesare și își exprimă îngrijorarea profundă față de incapacitatea acestora de a obține despăgubiri solicitanților.

Rezoluția, deplângând în același timp absența prelungită a oricăror informații cu privire la orice evoluție care să permită remedierea acestor cazuri, solicită autorităților române să informeze în mod corespunzător Comitetul de Miniștri cu privire la toate evoluțiile relevante.

Acesta reiterează faptul că România are obligația de a respecta hotărârile finale ale Curții.

***

Între 14 și 16 septembrie 2021, Comitetul de Miniștri al Consiliului Europei a organizat o nouă reuniune dedicată supravegherii executării hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului.

Comitetul de Miniștri din cadrul Consiliului Europei are, potrivit art. 46 din Convenție, atribuții esențiale în supravegherea executării hotărârilor și face eforturi susținute pentru ca statele să recunoască victimelor o reparație completă și să schimbe situațiile care au determinat constatarea încălcării.

 
Secţiuni: Anunțuri, CEDO, Dreptul Uniunii Europene, Drepturile omului, Sistemul judiciar | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD