« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Senatul României consideră că Legea privind inteligența artificială stabilește un cadru juridic robust și flexibil
22.09.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 902 din 21 septembrie 2021 a fost publicată Hotărârea nr. 110/2021 referitoare la propunerea de Regulament al Parlamentului European și al Consiliului de stabilire a unor norme armonizate privind inteligența artificială (legea privind inteligența artificială) și de modificare a anumitor acte legislative ale Uniunii – COM(2021) 206 final.

Senatul României, în ședința din 14 septembrie 2021, constată că propunerea de Regulament al Parlamentului European și al Consiliului de stabilire a unor norme armonizate privind inteligența artificială (legea privind inteligența artificială) și de modificare a anumitor acte legislative ale Uniunii – COM (2021) 206 final respectă principiile subsidiarității și proporționalității.

Senatul României consideră că:
a) propunerea prezintă o abordare orizontală echilibrată și proporțională în materie de reglementare a inteligenței artificiale (IA), care se limitează la cerințele minime necesare pentru abordarea riscurilor și a problemelor legate de IA, fără a limita sau a împiedica, în mod nejustificat, dezvoltarea tehnologică sau fără a ridica altfel, în mod disproporționat, costul introducerii pe piață a soluțiilor IA;
b) propunerea stabilește un cadru juridic robust și flexibil.

 
Secţiuni: Cyberlaw, Dreptul Uniunii Europene, Monitorul Oficial al României | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD