Secţiuni » Arii de practică » Business » Achiziţii publice
Achiziţii publice
DezbateriCărţiProfesionişti

Hotărârea Senatului ref. subvențiile străine care denaturează piața internă
22.09.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Achiziții publice, Concurență, Dreptul Uniunii Europene, Monitorul Oficial al României
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 902 din 21 septembrie 2021 a fost publicată Hotărârea nr. 108/2021 referitoare la propunerea de Regulament al Parlamentului European și al Consiliului privind subvențiile străine care denaturează piața internă – COM(2021) 223 final.

Senatul României, în ședința din 14 septembrie 2021, constată că propunerea de Regulament al Parlamentului European și al Consiliului privind subvențiile străine care denaturează piața internă – COM(2021) 223 final respectă principiile subsidiarității și proporționalității.

Senatul României consideră următoarele:

a) propunerea completează normele existente în materie de concurență și este pe deplin coerentă cu acestea;

b) propunerea abordează ex ante efectele prejudiciabile ale subvențiilor străine cu efect de denaturare în cazul concentrărilor și al achizițiilor publice, fără a limita capacitatea UE de a interveni ex post în alte situații de piață, inclusiv în cadrul concentrărilor economice și al procedurilor de achiziții publice de dimensiuni mai mici;

c) propunerea este pe deplin coerentă cu normele UE în materie de achiziții publice și completează normele existente.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti