« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Piaţa de capital
CărţiProfesionişti
 

Normă pentru aplicarea Ghidului ESMA privind obligația de raportare și de protecție în ceea ce privește SFT în ceea ce privește SFT
22.09.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust
DPO Lives
Secţiuni: Lege 9, Monitorul Oficial al României, Piața de capital, Proiecte legislative | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , ,

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 908 din 22 septembrie 2021 a fost publicată Norma nr. 27/2021 privind aplicarea Ghidului ESMA referitor la raportarea în conformitate cu art. 4 și 12 din Regulamentul (UE) 2015/2.365 privind transparența operațiunilor de finanțare prin instrumente financiare și transparența reutilizării și de modificare a Regulamentului (UE) nr. 648/2012.

Autoritatea de Supraveghere Financiară aplică Ghidul ESMA privind raportarea în conformitate cu art. 4 și 12 din Regulamentul (UE) 2015/2.365 privind transparența operațiunilor de finanțare prin instrumente financiare și transparența reutilizării și de modificare a Regulamentului (UE) nr. 648/2012.

Contrapărțile la operațiunile de finanțare prin instrumente financiare (SFT), definite conform prevederilor art. 3 alin. (2) din Regulamentul (UE) 2015/2.365, și registrele centrale de tranzacții, definite conform art. 3 alin. (1) din același regulament, respectă prevederile prezentei norme.
Nerespectarea prevederilor prezentei norme se sancționează în conformitate cu prevederile cap. I al titlului X din Legea nr. 126/2018 privind piețele de instrumente financiare, cu modificările și completările ulterioare.

Intrare în vigoare: 22 septembrie 2021

Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.