Secţiuni » Comunicare profesională
Comunicare profesionalăComunicate profesioniştiEvenimente programateEvenimente recenteOportunităti de carieră

Alexandru Muraru propune organizarea unei sesiuni solemne dedicată împlinirii a 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I
22.09.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 22 septembrie 2021, Alexandru Muraru, Reprezentant Special al Guvernului României, Membru al Camerei Deputaților din România, a publicat următorul comunicat: „În calitate de Reprezentant Special al Guvernului României pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei, am propus oficial președinților celor două camere ale Parlamentului, precum și membrilor Birourilor Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului, demararea organizării unei sesiuni solemne dedicată împlinirii a 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I, ultimul monarh al țării, care a domnit între 1927 și 1930, precum și între 1940 și 1947.

Am propus ca ședința solemnă să aibă loc luni, 25 octombrie, la exact 100 de ani de la nașterea ultimului Rege al românilor, cu invitarea Președintelui României, a membrilor Guvernului, a Custodelui Coroanei Române și a membrilor Casei Regale, a foștilor Șefi de stat, a reprezentanților Corpului Diplomatic acreditat la București, a Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române și a liderilor celorlalte culte religioase, a reprezentanților Armatei Române și ai Academiei Române.

Forumul suprem al democrației trebuie să acorde atenție constantă promovării politicilor memoriei și a valorilor României autentice. 

Prin marcarea unui secol de la nașterea ultimului Rege al românilor, Parlamentul va putea astfel să contribuie la procesul esențial de reconciliere cu propriul trecut, de reconfirmare a valorilor și principiilor pe care s-a născut și funcționează democrația românească, dar și de rememorare a celor mai importante momente ale națiunii din ultima sută de ani. 

Nu numai istoria contemporană este marcată de personalitatea Regelui Mihai I, ci și evoluția politică a țării în prezent. Mihai I a rămas în memoria publică drept un simbol al luptei pentru libertate și democrație, al României ca aliat al Occidentului.

Totodată, am amintit liderilor Camerei Deputaților și Senatului că ședința solemnă este și o ocazie de a onora aportul Regelui, esențial, dar puțin cunoscut și apreciat, la căderea dictaturii comuniste, la reconectarea țării la procesele de euroatlantice, dar mai ales la aderarea României la Alianța Nord-Atlantică și integrarea în Uniunea Europeană.

Prin inițiativa de a aminti ziua de naștere a ultimului monarh al României în cadrul unei ședințe solemne, Parlamentul României va avea o contribuție simbolică importantă la cultivarea memoriei naționale și va transmite un mesaj puternic de recunoaștere a rolului pe care l-a avut Regele Mihai în momentele decisive ale istoriei naționale din ultimul secol.”

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti