« Secţiuni « Articole « RNSJOpiniiPovestim cărţi
Opinii

Actualul sistem de detenție este un succes în reeducarea celor închiși?
24.09.2021 | Robert WILLIAMS

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Robert Williams

Robert Williams

Sociologia și metodele de comparație a datelor furnizează ipoteze și previziuni complicate. Sistemul de detenție funcționează după legi, științele folosite în acest domeniu (psihologie, psihiatrie, sociologie, IT, medicină, etc.), rămân opționale, dacă sau nu sunt implementate.

Însă, cifrele rămân baza de pornire și nu sunt încurajatoare. Infracțiunea juvenilă prefigurează un viitor infracțional chiar și în societățile civilizate.

Conform World Prison Brief, Germania are o pondere de 2,3%, urmată de către Franța cu 1,2%, 100 de deținuți la suta de mii de locuitori, România are 1,1%. 119 deținuți la suta de mii de locuitori și un procentaj de 124.3% grad de ocupare a detenției (toate categoriile de sex, vârstă).

Sursa: aici și aici

La un loc cu toate activitățile de educație juridică, financiară, sanitară, business și altele, tânăra generație pierde teren în fața infracționalității devenită o realitate. Indiferent despre ce vorbim, modelele sunt omniprezente (mașini, fițe, fete, bani, relații, corupție, imagine, reputație, social media, youtube, spectatori, organizatori, etc.).

Sărăcia și prejudecățile sunt baza acestei „rezistențe” în fața infracționalității. Teoreticienii sociologiei emit teorii în fața cărora nici o practică nu poate fi implementată. La polul opus, societatea prea preocupată de individualismul propriu nici măcar nu realizează că, încet, încet, infracționalitatea este propria formă de existeță și de viață.

Robert Williams
Redactor șef News247WorldPress

 
Secţiuni: Drept penal, Opinii, Selected, Sistemul judiciar | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD