« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Oradea. Obligația debitorului de a plăti penalități de întârziere pentru neexecutarea hotărârii instanței de contencios administrativ
04.10.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

Curtea de Apel Oradea a hotărât că atunci când obligația de a face a fost executată (conform art. 24 alin. 3 din Legea nr. 554/2004), chiar cu întârziere, după împlinirea termenului legal de 30 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești pronunțate, dar înainte de a se pronunța o altă hotărâre judecătorească prin care să se stabilească amenzi și penalități, însăși rațiunea stabilirii penalităților încetează, atât timp cât acestea nu au rol reparator și nu constituie un mijloc de reparare a prejudiciului creditorului pentru neexecutarea în termen a obligației de a face. (Decizia nr. 332 din 23 aprilie 2021, pronunțată de Secția de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel Oradea, portalul instanței)

Nota J: A se vedea și Decizia nr. 16/2017 a Înaltei Curți de Casație și Justiție – DCD

 
Secţiuni: C. administrativ, JURIDICE.ro, Jurisprudență Curți de Apel, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD