Secţiuni » Jurisprudenţă » Curţi de apel
Jurisprudenţă Curţi de apel

Curtea de Apel Oradea. Obligația debitorului de a plăti penalități de întârziere pentru neexecutarea hotărârii instanței de contencios administrativ
04.10.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: C. administrativ, Jurisprudență Curți de Apel, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Oradea a hotărât că atunci când obligația de a face a fost executată (conform art. 24 alin. 3 din Legea nr. 554/2004), chiar cu întârziere, după împlinirea termenului legal de 30 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești pronunțate, dar înainte de a se pronunța o altă hotărâre judecătorească prin care să se stabilească amenzi și penalități, însăși rațiunea stabilirii penalităților încetează, atât timp cât acestea nu au rol reparator și nu constituie un mijloc de reparare a prejudiciului creditorului pentru neexecutarea în termen a obligației de a face. (Decizia nr. 332 din 23 aprilie 2021, pronunțată de Secția de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel Oradea, portalul instanței)

Nota J: A se vedea și Decizia nr. 16/2017 a Înaltei Curți de Casație și Justiție – DCD

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti