Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Comisia Europeană solicită unor state membre să asigure transpunerea corectă a normelor UE privind interpretarea și traducerea
24.09.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Drept penal, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 23 septembrie 2021, Comisia Europeană a decis să inițieze proceduri de constatare a neîndeplinirii obligațiilor împotriva Belgiei, Letoniei, Portugaliei și Suediei prin trimiterea unor scrisori de punere în întârziere pentru netranspunerea corectă a normelor UE privind dreptul la interpretare și traducere în cadrul procedurilor penale, potrivit unui comunicat.

Directiva 2010/64/UE garantează că persoanelor care se confruntă cu proceduri penale în UE li se oferă gratuit servicii de interpretare și traducere într-o limbă pe care o înțeleg. Acesta este un drept procedural fundamental, care garantează dreptul la un proces echitabil. Directiva face parte din cadrul juridic al UE privind procesele echitabile, asigurând o protecție suficientă a drepturilor persoanelor suspectate și acuzate.

Comisia consideră că măsurile de transpunere notificate de Belgia, Letonia, Portugalia și Suedia nu transpun în mod adecvat directiva, iar unele dintre aceste măsuri nu sunt conforme cu directiva. În special, Comisia a identificat deficiențe în ceea ce privește dreptul la traducerea documentelor esențiale și dreptul la interpretarea comunicării dintre persoanele suspectate sau acuzate și avocații lor.

Aceste patru state membre au la dispoziție două luni pentru a răspunde la scrisorile de punere în întârziere; în caz contrar, Comisia poate decide să treacă la următoarea etapă a procedurii de constatare a neîndeplinirii obligațiilor, prin trimiterea de avize motivate.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti