« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Comisia Europeană solicită unor state membre să asigure transpunerea corectă a normelor UE privind dreptul la informare în cadrul procedurilor penale
24.09.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Joi, 23 septembrie 2021, Comisia Europeană a decis să inițieze proceduri de constatare a neîndeplinirii obligațiilor împotriva Bulgariei, Irlandei, Letoniei și Portugaliei prin trimiterea unor scrisori de punere în întârziere pentru neconformitatea legislațiilor lor naționale cu normele UE privind dreptul la informare în cadrul procedurilor penale, potrivit unui comunicat.

Directiva 2012/13/UE garantează că persoanele care se confruntă cu proceduri penale în UE sunt informate cu promptitudine cu privire la drepturile lor în cadrul procedurilor penale, inclusiv cu privire la acuzații, la accesul la un avocat sau la consiliere juridică gratuită. Directiva face parte din cadrul juridic al UE privind procesele echitabile, asigurând o protecție suficientă a drepturilor persoanelor suspectate și acuzate.

Comisia consideră că unele dintre măsurile de transpunere notificate de cele patru state membre nu transpun în mod adecvat directiva și nu respectă cerințele directivei.

Statele membre au la dispoziție două luni pentru răspunde și pentru a lua măsurile necesare vizând remedierea deficiențelor identificate de Comisie. În caz contrar, Comisia poate decide să treacă la următoarea etapă a procedurii de constatare a neîndeplinirii obligațiilor, prin trimiterea unui aviz motivat.

 
Secţiuni: Anunțuri, Drept penal, Dreptul Uniunii Europene, Internațional | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD