« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Curtea de Apel Timișoara. Frauda informatică este o variantă a înșelăciunii
27.09.2021 | Luciana NEAMȚU

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Luciana Neamțu

Luciana Neamțu

Curtea de Apel Timișoara a hotărât, în acord cu instanța de fond, că introducerea unor date informatice false într-un mediu virtual, crearea pe diverse rețele de socializare a unui profil cu numele unei alte persoane și inducerea în eroare, în mod repetat, a unor persoane pentru obținerea în mod fraudulos, sub diferite pretexte, a anumitor sume de bani de la acestea, reprezintă elemente constitutive ale infracțiunii de fraudă informatică. Infracțiunea de fraudă informatică și infracțiunea de înșelăciune nu se confundă. Curtea a arătat că frauda informatică reprezintă o variantă a înșelăciunii, dat fiind faptul că fraudarea unei persoane vătămate implică în mod logic și inducerea acesteia în eroare. (Decizia penală nr. 8 din 11 ianuarie 2021, pronunțată de Curtea de Apel Timișoara, Secția penală)

* A se vedea și ÎCCJ. Dezlegarea unor chestiuni de drept. Fapta de a deschide şi utiliza un cont pe o reţea de socializare deschisă publicului, folosind ca nume de utilizator numele unei alte persoane, precum și dezbaterea Atacul Clonelor – art. 325 Cod penal / 1 martie 2021 (ediția 440)

Luciana Neamțu
Studentă – Facultatea de Drept a Universității din București

 
Secţiuni: Cyberlaw, Drept penal, Jurisprudență, Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD