« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Curtea de Apel București. Nu se încadrează în sfera dispozițiilor art. 169 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 85/2014 fapta de a nu formula o cerere de deschidere a procedurii în termen de 30 de zile de la apariția stării de insolvență
28.09.2021 | Răzvan DOBRIN

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Răzvan Dobrin

Răzvan Dobrin

Prin Decizia Civilă nr. 600/A din data de 02.04.2021, Curtea de Apel București a respins apelul formulat de DGRFP București împotriva sentinței civile pronunțate de către judecătorul sindic prin care s-a dispus respingerea acțiunii de atragere a răspunderii pentru intrarea în insolvență. Pentru a pronunța această decizie, instanța de judecată a reținut, printre altele, că:

“…nu se încadrează în sfera dispozițiilor art. 169 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 85/2014 nici fapta de a nu formula o cerere de deschidere a procedurii în termen de 30 de zile de la apariția stării de insolvență, întrucât aceasta este o faptă ulterioară apariției stării de insolvență, în timp ce dispozițiile anterior amintite se referă la fapte anterioare apariției insolvenței și care ar fi cauzat această stare.

De asemenea, existența unor datorii față de bugetul de stat nu atrage implicit și concluzia că activitatea debitoare a fost continuată în interesul personal al intimatului.”

Av. Răzvan Dobrin
Practician în insolvență

 
Secţiuni: Insolvență, Jurisprudență, Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD