Secţiuni » Arii de practică » Business » Drept comercial
Drept comercial
ConferinţeCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Oradea. Revocarea din funcție a administratorului unei SRL este exceptată de la controlul instanței de judecată
05.10.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Drept comercial, Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Oradea a hotărât că administratorii unei societăți cu răspundere limitată nu pot ataca hotărârea adunării generale privitoare la revocarea lor din funcție, întrucât art. 132 alin. 4 din Legea 31/1990 instituie o normă juridică derogatorie (Administratorii nu pot ataca hotărârea adunării generale privitoare la revocarea lor din funcție.) în raport de dispozițiile alin. 2 al aceluiași articol (Hotărârile adunării generale contrare legii sau actului constitutiv pot fi atacate în justiție, în termen de 15 zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, de oricare dintre acționarii care nu au luat parte la adunarea generală sau care au votat contra și au cerut să se insereze aceasta în procesul-verbal al ședinței). Dacă s-ar considera că administratorul care este și asociat poate ataca hotărârea AGA de revocare a sa din funcția de administrator, atunci când invocă motive de nulitate absolută, practic alin. 4 al art. 132 ar deveni inaplicabil, în condițiile în care, o normă de drept trebuie interpretată în sensul aplicării ei, iar nu în sensul în care să nu se aplice. (Decizia nr. 16 din 28 ianuarie 2021, pronunțată de Secția a II-a civilă a Curții de Apel Oradea)

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti