Secţiuni » Arii de practică » Business » Drept comercial
Drept comercial
ConferinţeCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Oradea. Revocarea din funcție a administratorului unei SRL este exceptată de la controlul instanței de judecată


05.10.2021 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Drept comercial, Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Oradea a hotărât că administratorii unei societăți cu răspundere limitată nu pot ataca hotărârea adunării generale privitoare la revocarea lor din funcție, întrucât art. 132 alin. 4 din Legea 31/1990 instituie o normă juridică derogatorie (Administratorii nu pot ataca hotărârea adunării generale privitoare la revocarea lor din funcție.) în raport de dispozițiile alin. 2 al aceluiași articol (Hotărârile adunării generale contrare legii sau actului constitutiv pot fi atacate în justiție, în termen de 15 zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, de oricare dintre acționarii care nu au luat parte la adunarea generală sau care au votat contra și au cerut să se insereze aceasta în procesul-verbal al ședinței). Dacă s-ar considera că administratorul care este și asociat poate ataca hotărârea AGA de revocare a sa din funcția de administrator, atunci când invocă motive de nulitate absolută, practic alin. 4 al art. 132 ar deveni inaplicabil, în condițiile în care, o normă de drept trebuie interpretată în sensul aplicării ei, iar nu în sensul în care să nu se aplice. (Decizia nr. 16 din 28 ianuarie 2021, pronunțată de Secția a II-a civilă a Curții de Apel Oradea)

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro