Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 

Consultare publică privind revizuirea legislației UE în domeniul farmaceutic
28.09.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 28 septembrie 2021, Comisia Europeană a publicat o consultare publică privind revizuirea legislației UE în domeniul farmaceutic, potrivit unui comunicat.

Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară: „Astăzi facem un pas important în direcția reformării legislației UE în domeniul farmaceutic până la sfârșitul anului viitor. Un cadru de reglementare pentru produsele farmaceutice care să fie modernizat și adecvat scopurilor urmărite este un element esențial al unei puternice uniuni europene a sănătății și are o importanță majoră în abordarea numeroaselor provocări cu care se confruntă acest sector. Fac apel la toți cetățenii interesați și la toate părțile interesate să ne ajute să elaborăm normele UE pentru viitor, astfel încât să răspundem nevoilor pacienților și să menținem caracterul inovator și competitiv al industriei noastre la nivel mondial.”

Consultarea, care se va desfășura până la 21 decembrie 2021, va colecta opiniile atât ale publicului larg, cât și ale părților interesate, pentru a sprijini evaluarea revizuirii legislației farmaceutice a UE și a impactului acestei revizuiri.

Consultarea publică abordează în special:
– performanța legislației UE în domeniul farmaceutic;
– existența unor nevoi medicale nesatisfăcute;
– stimulente pentru inovare;
– rezistența la antimicrobiene;
– adaptarea la exigențele viitorului a cadrului de reglementare pentru produsele noi;
– îmbunătățirea accesului la medicamente;
– competitivitatea piețelor europene pentru a asigura medicamente la prețuri accesibile;
– lărgirea spectrului de indicații al unor medicamente;
– securitatea aprovizionării cu medicamente;
– calitatea și fabricarea medicamentelor;
– provocările de mediu.

Secţiuni: Comunicare profesională, Dreptul sanatatii, Dreptul Uniunii Europene, Lege 9, Proiecte legislative | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO