Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

FJR, AMASP si AIJ solicită MAE să se implice în continuare pentru salvarea judecătorilor și procurorilor afgani a căror viață este pusă în pericol
29.09.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 29 septembrie 2021, Asociaţia Forumul Judecătorilor din România, Asociația Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor și Asociația Inițiativa pentru Justiție au dat publicității următorul comunicat:

Asociaţia Forumul Judecătorilor din România, Asociația Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor și Asociația Inițiativa pentru Justiție își manifestă deplina solidaritate faţă de colegii judecători şi procurori din Afganistan, ținte ale regimului politic nou instalat în statul respectiv.

Ca urmare a apelului public efectuat la 16 august 2021 de subscrisele asociații, șase judecători  şi un auxiliar al justiţiei, precum şi familiile lor, toţi cetăţeni afgani, au fost evacuați prin efortul şi sprijinul constant al celulei de criză din cadrul Ministerului Afacerilor Externe din România, care a desfăşurat procedurile necesare în vederea aducerii acestor oameni sub protecţia statului român.

Toți acești magistrați afgani refugiați în România sunt ajutați constant de magistrații români cu hrană, haine, alte bunuri de strictă necesitate, prin donații cu titlu individual, prin colectivele profesionale sau ca urmare a subscripției publice lansate (Asociația Iniţiativa pentru Justiție – BCR cont lei: RO52RNCB0203162579230005). Din aceste fonduri a fost suportată și deplasarea unor membri de familie ai acestor magistrați, refugiați, la rândul lor, prin propriile mijloace, din Afganistan.

Cu toate acestea, în continuare în Afganistan au rămas zeci de magistrați care solicită cu disperare ajutorul Guvernului Român și asociațiilor magistraților români pentru evacuare (a se vedea, spre exemplu, aici). Este vorba de oameni care pot fi oricând uciși de autoritățile talibane, aflați în categoriile de risc maxim (judecători, procurori, ziariști, funcționari), oameni care supraviețiuiesc dramatic, schimbându-și în fiecare noapte ascunzătoarea, lipsiți de hrană, condamnați practic la moarte.

 În fața unei asemenea situații inimaginabile, Guvernul României nu trebuie să rămână nepăsător, fiind necesară deschiderea imediată a oricăror forme de asistență umanitară.

În acest sens, solicităm expres Ministerului Afacerilor Externe să se implice în continuare pentru salvarea judecătorilor și procurorilor afgani a căror viață este pusă în pericol. Nu lăsați să fie vânați și uciși cu cruzime oameni nevinovați!

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti