Dreptul securităţii sociale

Regulamentul de organizare și funcționare a Casei de pensii a MApN
29.09.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Dreptul securitatii sociale, Lege 9, Monitorul Oficial al României
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 929 din 29 septembrie 2021 a fost publicat Regulamentul de organizare și funcționare a Casei de pensii sectoriale a Ministerului Apărării Naționale, din 06.09.2021.

Casa de Pensii sectorială a Ministerului Apărării Naționale este structura de specialitate, cu personalitate juridică, care administrează sistemul pensiilor militare de stat din România, în înțelesul art. 1 din Legea nr. 223/2015, cu modificările și completările ulterioare, pentru:

a) militarii din M.Ap.N. definiți la art. 3 lit. a) din Legea nr. 223/2015, cu modificările și completările ulterioare;
b) pensionarii militari din M.Ap.N. definiți la art. 3 lit. d) din Legea nr. 223/2015, cu modificările și completările ulterioare;
c) urmașii persoanelor prevăzute la lit. a) și b), sub rezerva îndeplinirii condițiilor legale;
d) elevii și studenții instituțiilor de învățământ din sistemul de apărare națională, ordine publică și securitate națională, cu excepția celor din învățământul liceal, care și-au pierdut cel puțin jumătate din capacitatea de muncă, ca urmare a accidentelor de muncă sau a bolilor profesionale survenite în timpul și din cauza activității desfășurate în M.Ap.N.

Activitatea Casei presupune asigurarea stabilirii și plata pensiilor și a altor drepturi de asigurări sociale cuvenite în temeiul prevederilor Legii nr. 223/2015, cu modificările și completările ulterioare, sau ale legilor speciale pentru militarii trecuți în rezervă/retragere ale căror raporturi de serviciu au încetat din M.Ap.N. sau pentru urmașii acestora, în condițiile legii.

Intrare în vigoare: 1 noiembrie 2021

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti