« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti

ÎCCJ. Amendă de circulație primită în străinătate. Instanța competentă pentru recunoașterea în România a dispoziției din statul UE
05.10.2021 | Alina MATEI

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Alina Matei

Alina Matei

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că în cazul hotărârilor date în alte state membre, autoritatea competentă pentru primirea certificatului și a hotărârii este judecătoria în a cărei circumscripție își are domiciliul ori sediul social persoana față de care s-a aplicat sancțiunea (conform art. 291 alin. 1 din Legea nr. 302/2004). În speță, instanța supremă a constatat că s-a soliciat pronunţarea unei hotărâri prin să se dispună recunoaşterea şi executarea în România a Dispoziţiei din 27.09.2020 emisă de Centraal Justitieel Incassobureau (Biroul Central Încasări Judiciare) din Regatul Olandei, dispoziţie potrivit cu care intimatei A., cu sediul în satul Vânători, jud. Galaţi, i-a fost stabilită sancţiunea cu amendă în cuantum de 107 euro pentru săvârşirea contravenţiei prevăzute de art. 2 din Legea administraţiei juridice pentru respectarea regulilor de circulaţie din Olanda. Potrivit dispoziţiilor legale anterior menţionate competentă să soluţioneze cererea este judecătoria în a cărei circumscripţie îşi are sediul social persoana faţă de care s-a aplicat sancţiunea, în speţă, fiind Judecătoria Galaţi. (Încheierea nr. 340 din 8 iunie 2021, pronunțată de Secția penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Av. Alina MateiSĂVESCU & ASOCIAȚII

 
Secţiuni: C. administrativ, C. contravențional, Dreptul Uniunii Europene, Jurisprudență curentă ÎCCJ, Note de studiu, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD