Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Regulamentul de organizare a Loteriei de vaccinare
30.09.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 932 din 29 septembrie 2021 a fost publicat Regulamentul de organizare a Loteriei de vaccinare, din 20.09.2021.

Loteria de vaccinare constă în extragerea aleatorie de numere, în vederea acordării de premii în bani tuturor persoanelor vaccinate cu schema completă de vaccinare, care și-au generat certificatul digital al UE privind COVID-19 pe baza CNP-ului și care se înscriu pentru participare la extrageri în aplicația accesată de pe site-ul https://certificat-covid.gov.ro.

Loteria de vaccinare se înscrie în sfera interesului național de conștientizare a populației României privind importanța vaccinării împotriva virusului COVID-19 și are ca scop creșterea numărului de persoane vaccinate de pe teritoriul României, oferind posibilitatea acestora de a câștiga premii substanțiale în bani prin trageri la sorți organizate de Compania Națională Loteria Română – S.A. (C.N.L.R.)

Prezentul regulament poate fi consultat pe site-ul Loteriei Române, www.loto.ro, pe site-ul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului și pe site-ul Ministerului Sănătății.

Participarea
Înscrierea participanților în aplicație se realizează, după generarea certificatului digital al UE privind COVID-19, astfel:
1. accesare site https://certificat-covid.gov.ro;
2. autentificare: se introduce adresa de e-mail;
3. verificare e-mail: link de autentificare;
4. accesare e-mail primit de la platforma „Certificate COVID”;
5. accesare buton „Autentificare”,
6. identificare certificat de vaccinare al persoanei pentru care se va înregistra participarea la loterie;
7. accesare buton „Vizualizare certificat”;
8. selectare opțiune „De acord cu regulamentul și condițiile de participare”;
9. selectare opțiune „De acord cu publicarea datelor personale pe site-ul Ministerului Sănătății, Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului și C.N.L.R.”;
10. selectare opțiune „PARTICIPĂ LA LOTERIA DE VACCINARE”.

După înscriere, participantului i se va acorda un număr de ordine, alocat cronologic, corespunzător momentului înregistrării acestuia în aplicație (înscrierea va porni cu numărul de ordine 1 pentru primul participant înscris) și va continua pentru toate extragerile până la finalizarea acțiunii, respectiv în data de 31.12.2021, ora 12,00.

Aplicația permite atribuirea unui singur număr de ordine alocat aceluiași CNP.

După finalizarea operațiunii de înscriere se va putea vizualiza numărul de ordine alocat. Numărul de ordine alocat în urma înscrierii participantului în vederea participării la extrageri se va transmite prin e-mail către contul de e-mail al utilizatorului autentificat în aplicație.

Loteria de vaccinare se desfășoară în perioada 3.10.2021 – 31.12.2021 și constă în 19 extrageri organizate în zilele de duminică/vineri, pe parcursul a 14 săptămâni, astfel:
a) 14 extrageri, respectiv câte 1 extragere pe săptămână;
b) 3 extrageri, respectiv câte 1 extragere în fiecare lună;
c) 2 extrageri organizate în săptămâna 14, respectiv în ultima săptămână a acțiunii.

Calendarul de desfășurare al înscrierilor pentru participare la extrageri, precum și data organizării tragerilor sunt următoarele:

EXTRAGERI SĂPTĂMÂNALE LOTERIA DE VACCINARE

EXTRAGERI LUNARE LOTERIA DE VACCINARE

EXTRAGERILE FINALE LOTERIA DE VACCINARE

Stabilirea câștigătorilor
Extragerile se vor efectua cu urna TOPAZE de 7 cifre, ceea ce va permite extragerea unui număr din intervalul 1-9.999.999.

Introducerea bilelor în urnă se va efectua în funcție de numărul participanților înscriși pentru extragerea respectivă, astfel încât extragerea se va realiza pornind de la cifra unităților la cifra milioanelor, după caz, pentru a fi respectat numărul maxim de participanți pentru fiecare extragere în parte, după cum urmează:

a) Pentru extragerile săptămânale

– Săptămâna 1: extragerea se va face din intervalul cuprins între cifra reprezentând numărul de ordine 1 (alocat primului participant înscris) și cifra care indică numărul de ordine al ultimului participant înscris la extragerea din săptămâna 1;

– Săptămâna 2: extragerea se va face din intervalul cuprins între cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris la extragerea din săptămâna 1 la care se adaugă cifra 1 și cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris în săptămâna 2, regula păstrându-se în aceeași formulă pentru toate cele 14 săptămâni, astfel că pentru:

– Săptămâna 14: extragerea se va face din intervalul cuprins între cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris la extragerea din săptămâna 13 la care se adaugă cifra 1 și cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris în săptămâna 14.

La extragerea aferentă fiecărei săptămâni, numărul extras va reprezenta numărul de ordine câștigător al premiului mare al săptămânii, urmând ca ceilalți 80 de câștigători să fie identificați ca fiind următoarele 80 de numere de ordine consecutivă începând cu numărul de ordine imediat următor celui extras ca și câștigător.

Dacă în stabilirea celor 80 de câștigători se depășește numărul de ordine aferent ultimului participant înscris, se va continua stabilirea celorlalți câștigători plecând de la numărul de ordine al primului înscris pentru extragerea săptămânală respectivă.

b) Pentru extragerile lunare

– Luna 1: extragerea se va efectua din intervalul cuprins între cifra reprezentând numărul de ordine 1 (alocat primului participant înscris în săptămâna 1) și cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris în săptămâna 5;

– Luna 2: extragerea se va efectua din intervalul cuprins între cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris în săptămâna 5 la care se adaugă cifra 1 și cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris în săptămâna 9;

– Luna 3: extragerea se va efectua din intervalul cuprins între cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris în săptămâna 9 la care se adaugă cifra 1 și cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris în săptămâna 14.

La extragerea aferentă fiecărei luni, numărul extras va reprezenta numărul de ordine câștigător al premiului lunar.

c) Pentru extragerile finale

Extragerile se vor efectua din intervalul cuprins între cifra 1 reprezentând numărul de ordine al primului participant înscris în săptămâna 1 și cifra care indică numărul de ordine al ultimului participant înscris în săptămâna 14.

Numerele extrase la extragerile finale vor reprezenta numerele de ordine câștigătoare ale premiului de 1.000.000 lei și ale premiului de 500.000 lei, care vor avea loc în data de 31.12.2021.

Fiecare participant la Loteria de vaccinare va avea 4 șanse de câștig, respectiv posibilitatea de a câștiga 4 premii: 1 premiu în valoare de 10.000 lei sau de 100.000 lei, 1 premiu de 300.000 lei, 1 premiu de 500.000 lei și premiul cel mare în valoare de 1.000.000 lei.

Rezultatele oficiale ale extragerilor Loteriei de vaccinare
Operațiunile de extragere a numerelor câștigătoare se efectuează sub supravegherea și conducerea comisiei de extragere formate din reprezentanți ai Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ministerului Sănătății și ai C.N.L.R.

La propunerea și numirea membrilor în cadrul comisiei de extragere se va avea în vedere ca persoanele desemnate să nu se afle în situații de incompatibilitate în ceea ce privește atribuțiile pe care le vor îndeplini în această calitate.

Membrii comisiei de extragere vor semna, la momentul accesului în spațiul în care se va desfășura extragerea, un document prin care se obligă să păstreze confidențialitatea tuturor datelor și informațiilor de care iau cunoștință de la acest moment și până la prezentarea publică a rezultatelor extragerii.

Rezultatele extragerilor sunt aduse la cunoștința participanților prin afișarea pe site-ul Loteriei Române www.loto.ro, pe site-ul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului și pe site-ul Ministerul Sănătății.

Plata premiilor
La Loteria de vaccinare se acordă un număr total de 1.139 premii, în valoare totală de 15.000.000 lei, după cum urmează:

– 81 de premii săptămânale (80 de premii săptămânale + 1 premiu mare săptămânal);

– 3 premii lunare (câte 1 premiu în ultima săptămână a fiecărei luni);

– 2 premii la finalul Loteriei Programului național de vaccinare, respectiv în luna 3, repartizate astfel:

Premiile pot fi ridicate de către câștigători săptămânal, în intervalul marți-vineri, între orele 9,00-14,00, de la casieriile C.N.L.R., astfel:

a) premiile în valoare de 10.000 lei – de la unitățile teritoriale ale C.N.L.R.;

b) premiile de 100.000 lei, 300.000 lei, 500.000 lei și 1.000.000 lei – de la aparatul central al C.N.L.R. din București, str. Poenaru Bordea nr. 20, sectorul 4.

Plata premiilor se face prin casieriile proprii ale C.N.L.R. aflate la sediile punctelor de lucru județene sau la sediul central al C.N.L.R., conform normelor/procedurilor elaborate în acest scop.

Plata se efectuează potrivit listelor de câștigători transmise de Ministerul Sănătății, pe baza prezentării actului de identitate valid.

Premiile se impozitează conform legislației în vigoare.

Premiile în bani acordate se supun regimului fiscal aferent veniturilor din premii reglementat la cap. VIII – Venituri din premii și din jocuri de noroc din titlul IV – Impozitul pe venit din Legea nr. 227/2015, cu modificările și completările ulterioare.

C.N.L.R. are obligația calculării, reținerii, declarării și plății impozitului aferent veniturilor din premii stabilit potrivit prevederilor legale.

Solicitarea de către participanții la Loteria de vaccinare a plății premiilor se va face până la data maximă de 31.01.2022. După expirarea termenului, participantul câștigător pierde dreptul de a mai obține premiul.

Premiile neridicate în termen rămân la dispoziția Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Plata premiilor poate fi suspendată de C.N.L.R. numai în baza unei ordonanțe, rezoluții ori altui act emis de organele de cercetare penală sau în baza unei încheieri pronunțate de instanța de judecată, înregistrată la sediul central al companiei.

Intrare în vigoare: 30 septembrie 2021

Secţiuni: Comunicare profesională, Covid 19 Legal React, Dreptul sanatatii, Fiscalitate | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO