« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Ziua Europeană a Avocaților 2021: Nu există justiție fără avocați independenți / 22 octombrie 2021
19.10.2021 | JURIDICE.ro

Drept Timisoara
Secţiuni: Anunțuri, Dreptul Uniunii Europene, UNBR+INPPA+Barouri | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , , ,
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 22 octombrie 2021 (10:00-13:00), Uniunea Națională a Barourilor din România și Baroul București organizează, la Hotelul Intercontinental, conferința în format mixt „Nu există justiție fără avocați independenți„.

Judecători membri ai Consiliului Superior al Magistraturii și ai asociațiilor profesionale ale magistraților, profesori de drept, membri ai societății civile și reprezentanți ai Ministerului Justiției vor fi împreună la conferința dedicată Zilei Europene a Avocaților pentru a discuta cele mai fierbinți subiecte din justiție care pot afecta independența avocaților.

Traian Briciu, președintele Uniunii Naționale a Barourilor din România și Ion Dragne, decanul Baroului București – gazdele evenimentului, vă invită să participați la conferință și să puneți întrebările care vă frământă.

Evenimentul va fi moderat de jurnalistul Claudiu Lucaci.

Conferința va fi transmisă live pe pagina de Facebook a UNBR.

Jurnaliștii interesați sunt rugați să confirme participarea la adresa de e-mail comunicare@unbr.ro, pentru a primi link-ul de conectare.

:: Invitația de presă

***

În fiecare an, Ziua Europeană a Avocaților creează contextul profesional în care barourile din Europa se unesc în jurul unor teme comune din actualitate, potrivit unui comunicat.

Nu există justiție fără avocați independenți este subiectul dezbaterilor de anul acesta.

Cu acest prilej, Uniunea Națională a Barourilor din România, împreună cu Baroul București, organizează o conferință ce se va desfășura vineri, 22 octombrie, în intervalul orar 10.00-13.00, în format mixt. La Hotel Intercontinental din București vor fi prezenți reprezentanții UNBR și ai Baroului București, iar speakerii și invitații vor participa on-line, prin platforma Zoom.

Subiectul propus de către Consiliul Barourilor și Societăților de Drept din Europa | CCBE invită la prezentarea și analiza fondului complex de abordări referitoare la independența avocatului. Provocarea de anul acesta constă în expunerea șocului generat de pandemie în sistemele judiciare la nivel internațional. Cele mai acute probleme cu care se confruntă justiția și sistemele de drept în 2021 sunt atacurile asupra independenței avocaților. Amenințările, intimidările și abuzurile asupra avocaților în noul context social au pus în alertă organismele profesionale europene și internaționale, care știu că într-o societate democratică nu poate exista justiție fără protejarea independenței avocaților.

CCBE: “Tema Zilei Europene a Avocaților 2021 – Nu există justiție fără avocați – va evidenția importanța asigurării și păstrării acestei independențe în beneficiul drepturilor cetățenilor. Va fi o oportunitate de a face lumină asupra atacurilor asupra avocaților care sunt adesea legate de identificarea cu clienții lor sau cu cauzele acestora. Va fi, de asemenea, un moment bun să reiterăm necesitatea unei Convenții europene obligatorii privind profesia de avocat pentru a păstra independența, integritatea justiției și a statului de drept”.

Cu sprijinul invitaților vom vedea – în această nouă lumină – ce este fragil și ce este solid în sistemul nostru de drept, menit să sprijine dezvoltarea sănătoasă a societății.

Va fi încă un moment în care barourile europene, avocații și partenerii acestora sunt invitați să vorbească aceeași limbă a apărării unuia dintre principiile fundamentale care definesc profesia de avocat, și anume independența.

UNBR invită persoanele interesate să vizioneze conferința din 22 octombrie 2021 pe pagina de Facebook a UNBR și să adreseze întrebările în secțiunea comentarii, pe care moderatorul le va prelua și le va transmite vorbitorilor.

UNBR va anunța invitații și tematica la o dată mai apropiată de eveniment.

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.