« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Titus Corlăţean a prezidat lucrările Comisiei APCE pentru alegerea judecătorilor la CEDO
01.10.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

În perioada 27-30 septembrie 2021, în cadrul celei de-a patra părți a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), senatorul Titus Corlăţean, membru al Delegației Parlamentului României la APCE, a luat cuvântul, în plenul Adunării, în calitatea sa de vicepreședinte al Comisiei APCE pentru alegerea judecătorilor la CEDO, potrivit unui comunicat.

În această calitate, senatorul Corlățean a prezidat lucrările Comisiei APCE pentru alegerea judecătorilor la CEDO (Paris, 16 și 17 septembrie a.c.) în cadrul căreia au fost audiați candidații pentru funcția de judecător la CEDO și au fost stabilite, prin vot, în urma unei evaluări riguroase, recomandările comisiei.

În intervenția sa în plen, senatorul român a prezentat decizia comisiei, validată de Biroul Adunării, de a accepta listele naționale cu candidații Republicii Moldova, Republicii Cehe și Federației Ruse pentru funcția de judecător la CEDO și de a respinge lista de candidați a Ucrainei, în contextul neîndeplinirii criteriilor de eligibilitate de către unii dintre candidații selectați de autoritățile competente de la Kiev.

Membrii Adunării au ales, în baza unei liste naționale de trei candidați pentru fiecare stat în parte, potrivit competenței conferite de Convenția Europeană a Drepturilor Omului, judecătorii la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, pentru un mandat de 9 ani, din partea Republicii Moldova (Diana Scobioală), Republicii Cehe (Katerina Šimáčková) și Federației Ruse (Mihail Borisovici Lobov).

 
Secţiuni: Anunțuri, CEDO, Dreptul Uniunii Europene, Drepturile omului, Internațional | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD