« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Activitate parchete / 27 septembrie – 1 octombrie 2021
01.10.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust
DPO Lives
Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , ,

I. Activitatea Direcției Naționale Anticorupție

1. DNA – Serviciul Teritorial Timișoara. Luare de mită. Trimitere în judecată.

În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 554/VIII/3 din 12 iunie 2021, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului B.P., la data faptei primar al comunei Șopotu Nou, județul Caraș-Severin, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:

În perioada 2011 – iunie 2021, inculpatul B.P., în calitate de primar, și o altă persoană, diriginte de șantier, ar fi pretins de la reprezentantul unei firme de construcții (martor în cauză), un procentaj de 5% din valoarea fiecărei facturi emise în cadrul unui contract finanțat din fonduri nerambursabile ce avea ca obiect “înființare sistem de alimentare cu apă potabilă în comuna Șopotu Nou, rețea de canalizare și stație de epurare în comuna Șopotu Nou, modernizare străzi și drumuri comunale în comuna Șopotu Nou, modernizare cămin cultural Stancilova, jud. Caraș – Severin”, încheiat în anul 2011 de Primărie cu societatea omului de afaceri.
Concret, în contextul menționat mai sus, cele două persoane ar fi primit, în mai multe tranșe, sume de bani și foloase necuvenite, după cum urmează:
– inculpatul B.P. – sumele de 15.500 euro și 25.000 lei,
– dirigintele de șantier – suma totală de 98.000 lei și materiale de construcții și obiecte sanitare în valoare totală de 59.864 lei.
Foloasele respective ar fi fost pretinse și primite de primar și de cealaltă persoană în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuțiile lor de serviciu, respectiv acceptarea la plată a documentelor emise de societatea martorului (situații de lucrări), recepția, plata lucrărilor executate, etc.
În același context, la data de 11 iunie 2021, dirigintele de șantier ar fi primit de la omul de afaceri suma de 38.000 de lei (reprezentând o tranșă din cei 98.000 lei menționați mai sus), moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului față de două bunuri imobile ce aparțin inculpatului B.P.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Timiș cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție.

Anterior, la data de 22 iulie 2021, procurorii anticorupție au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu dirigintele de șantier pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.
În prezența apărătorului ales, inculpatul a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv:
– 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita de a exercita profesia de diriginte de șantier.

:: Sursa: www.pna.ro

2. DNA – Secția de combatere a corupției. Luare de mită. Trafic de influență. Reținere.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 30 septembrie 2021, a inculpaților:

R.F.C., la data faptelor inspector principal în cadrul A.N.A.F. – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ilfov în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunilor de:
– luare de mită,
– trafic de influență,

Z.M., la data faptelor consilier superior în cadrul A.N.A.F. – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ilfov, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
La data de 17 august 2021, în contextul efectuării unui control, inculpatul R.F.C., în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins și primit pentru sine și pentru colega sa, inculpata Z.M., suma de 2.500 lei de la administratorul unei societăți comerciale.
Concret, banii respectivi ar fi fost pretinși și primiți de cei doi inculpați pentru ca, în raportul de inspecție fiscală pe care urmau să îl întocmească în vederea soluționării unei cereri de rambursare TVA în cuantum de 10.349 lei, depusă de omul de afaceri, să constate că societatea acestuia este îndreptățită la rambursarea TVA în cuantumul solicitat.
În același context, inculpatul R.F.C. i-ar fi promis omului de afaceri că își va exercita influența pe care a lăsat să se înțeleagă că o are asupra persoanelor cu funcții de conducere din cadrul A.N.A.F. – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ilfov, pentru ca acestea să aprobe raportul de inspecție fiscală așa cum a fost întocmit.

Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

:: Sursa: www.pna.ro

II. Activitatea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism

1. DIICOT – Biroul Teritorial Satu Mare. Destructurarea unui grup infracțional organizat. Trafic internațional de droguri de risc și mare risc. Efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept. Percheziții domiciliare.

La data de 27.09.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Satu Mare au efectuat un număr de 30 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Satu Mare și Bihor, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept.

În cauză s-a reținut faptul că, liderul grupării procura drogurile de pe teritoriul Olandei, prin intermediul unor firme de curierat, iar după ce le introducea în România, le comercializa prin intermediul unor dealeri pe raza județului Satu Mare, inclusiv in zona liceelor, cu sume cuprinse între 100 și 200 de lei/gram.
În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate și indisponibilizate 873 de grame de substanță pulverulentă de culoare maronie, 356 grame de substanță cristalină de culoare alba(mefedronă), 16 grindere, 8 cântare de precizie, sumele de 17.800 ron și 400 euro, 2 pistoale supuse autorizării, o arma cu aer comprimat deținută ilegal, 115 alice, 24 macete și 2 săbii.
Pe parcursul investigațiilor efectuate în cauză, organele de cercetare penală au efectuat și capturi intermediare de peste un kilogram de mefedronă.
La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Satu Mare, au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 10 persoane.

Acțiunea a fost efectuata ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Oradea, SCCO Maramureș și SCCO Sălaj, al lucrătorilor de poliție din cadrul IPJ Satu Mare și IPJ Bihor, al jandarmilor din cadrul Brigăzii Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca și IJJ Satu Mare.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

:: Sursa: www.diicot.ro

2. DIICOT – Structura Centrală. Serviciul de procuratură al Coroanei din Marea Britanie.  Destructurarea unui grup infracţional organizat Trafic de persoane. Trafic de minori. Percheziţii domiciliare.

Având în vedere cooperarea judiciară dintre autoritățile judiciare din România și cele din Marea Britanie, în cadrul unei echipe comune de anchetă, în cursul acestei dimineţi, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu procurori din cadrul Serviciului de procuratură al Coroanei din Marea Britanie și în colaborare cu polițiști specializați din cadrul Poliției Metropolitane din Londra și ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Brașov au derulat o acţiune comună pe teritoriul celor două state, fiind efectuate 9 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Braşov şi 6 percheziţii pe raza oraşului Londra, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, format din 18 persoane, specializat în savârşirea infracţiunilor de  trafic de persoane și trafic de minori.

În fapt s-a reţinut că, începând cu luna februarie 2017, un număr de 8 suspecţi, conviețuind împreună în cadrul unor relații de familie specifice membrilor comunității rrome, au constituit un grup infracțional organizat, grup la care au aderat ulterior şi alte persoane şi care a avut ca scop racolarea, transportarea, cazarea și exploatarea prin muncă a unor victime vulnerabile economic și social.
Victimele au fost exploatate prin obligarea la muncă prestată în străinătate, în regiunea Kingsbury din Marea Britanie, în domeniul construcțiilor, fiind recrutate în mod direct de către traficanții, care au acționat în cadrul unui grup structurat.
Membrii grupului le-au recrutat pe victime inducându-le în eroare cu oferte de locuri de muncă în străinătate irezistibile raportat la nivelul lor de trai, promițându-le un salariu foarte mare în domeniul construcțiilor, fără să le solicite vreo calificare precum și asigurarea unei locuințe și a hranei în condiții optime pe durata șederii lor în străinătate.
Gruparea constituită în scopul exploatării victimelor prin supunerea acestora la muncă fără respectarea condițiilor de securitate și sănătate în muncă și-a desfășurat activitatea începând cu luna februarie 2017 şi până în prezent.
Membrii grupului au acţionat în mod coordonat în scopul comiterii unor infracţiuni grave (trafic de persoane/trafic de minori), pentru a obţine direct un beneficiu financiar din exploatarea victimelor de sex masculin care au lucrat în folosul traficanților.
Membrii grupului au speculat vulnerabilitatea victimelor care nu aveau un loc de muncă și trăiau în principal din ajutor social, care proveneau din mediul rural, cu un nivel scăzut de școlarizare și educație, cele mai multe dintre victimele identificate având finalizate câteva clase sau studiile gimnaziale, ori nefiind școlarizate, cu mulți copii minori în întreținere și îngrijire.
Persoanele vătămate au fost transportate de către membrii grupării pe teritoriul Marii Britanii, unde, potrivit promisiunii anterioare, trebuiau să desfăşoare activităţi în construcţii.
După ce au fost cazate în locuinţele închiriate de către membrii grupării, victimelor nu le-a mai fost permis să plece fără acordul traficanților, le-au fost reţinute actele de identitate fiind constrânse să muncească în folosul acestora pentru restituirea unor presupuse datorii ocazionate cu deplasarea și cazarea lor în străinătate.
Din cercetările efectuate în cauză s-a stabilit faptul că cea mai mare parte din sumele încasate pentru munca prestată de către victime a fost reținută de către membrii grupării, fiindu-le remisă, ocazional, o sumă minimă de bani.
Totodată, s-a reţinut faptul că, victimele erau supuse în mod regulat unor agresiuni fizice, trăiau în locuinţe insalubre, fiind nevoite de cele mai multe ori să-şi asigure hrana din pubele de gunoi.
Sumele de bani provenite din activitatea infracțională, în valoare de aproximativ 250.000 de lire sterline, au fost însușite de către membrii grupării, în vederea achiziționării de autovehicule, bijuterii, terenuri și pentru construirea unor imobile.
Ca urmare a perchezițiilor efectuate, până în acest moment, în județul Brașov, au fost identificate 29 de victime, 4 dintre acestea fiind minore, iar în Marea Britanie au fost identificate  55 de victime care au fost preluate în centre de protecție unde urmează să le  fie acordat sprijin material și consiliere medicala și psihologică.
Totodată, au fost descoperite diverse sume de bani, bijuterii de aur, documente care atestă transferul mai multor sume de bani și documente de călătorie.

La activitățile desfășurate pe teritoriul Marii Britanii a participat și o echipă formată din procurori din cadrul D.I.I.C.O.T.- Structura Centrală şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov.

Sprijinul financiar şi logistic a fost asigurat de către EUROJUST.

Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile Burebista Brașov și Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov.

:: Sursa: www.diicot.ro

3. DIICOT – Serviciul Teritorial Timișoara. Trafic de droguri de mare risc. Reținere.

La data de 28.09.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 2 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

În cauză s-a reținut faptul că cei doi inculpați au încercat să comercializeze o cantitate mare de amfetamină către consumatori de pe raza municipiului Timișoara.
La data de 28.09.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Timișoara împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Timișoara au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a celor doi inculpați, în timp ce dețineau asupra lor 18 pachete ce conțineau cantitatea de aproximativ 1 kilogram de amfetamină.
Ulterior, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Timișoara împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Timișoara au efectuat două percheziții domiciliare în urma cărora au fost ridicate mai multe bunuri cu valoare probatorie.
În cursul zilei de astăzi, cei doi inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Glad Voievod”  Timișoara.

:: Sursa: www.diicot.ro

4. DIICOT – Serviciul Teritorial Ploiești. Destructurarea unei grupări infracționale organizate. Trafic de droguri de risc. Efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Percheziții domiciliare.

La data de 29.09.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Ploiești au efectuat un număr de 21 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Prahova și Dâmbovița, într-o cauză vizând destructurarea unei grupări infracționale organizate, specializate în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cauză s-a reținut faptul că membrii grupării au comercializat cannabis și substanțe psihoactive către consumatori din localități de pe raza județului Prahova, inclusiv din municipiul Ploiești, până în prezent fiind identificate aproximativ 80 de persoane ce se aprovizionau de la aceștia.
În urma perchezițiilor, au fost ridicate aproximativ 500 grame de cannabis, 52 comprimate MDMA, un solar în care se afla o cultură formată din 15 plante de cannnabis, două instalații pentru cultivarea indoor a cannabisului, ustensile pentru consum, cântare electronice de precizie, diferite sume de bani (în total 51.840 lei, 1.890 euro, 260 lire sterline), o pușcă de vânătoare cu 6 cartușe și încărcător, precum și un pistol cu glonț, de calibru 9 mm, fără muniție, ambele deținute ilegal.
La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Ploiești, vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 100 de persoane.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploiești, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi  Dâmboviţa.

:: Sursa: www.diicot.ro

5. DIICOT – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud. Ordin european de anchetă. Repatriere.

La data de 30.08.2021, în baza unui ordin european de anchetă emis de către procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud și a schimbului de informații efectuat între ofițerii de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate din Bistrița-Năsăud și al polițiștilor din cadrul Poliției Naționale din Spania – Unitatea de Răpiri Madrid, autoritățile judiciare din Spania au efectuat mai multe acțiuni de amploare, în urma cărora un bărbat, cetățean român, de 28 de ani, victimă a infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, a fost depistat, eliberat și luat în custodie de autoritățile spaniole, fiind repatriat la data de 01.09.2021.

În cauza înregistrată pe rolul DIICOT – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și lipsire de libertate în mod ilegal, s-a reținut faptul că, un bărbat din Năsăud, administratorul unei societăți de transport internațional, s-a deplasat în Spania împreună cu fiul său, în vârstă de 28 de ani, pentru a rezolva unele neînțelegeri cu privire la un transport rutier de mărfuri.
Odată ajuns pe teritoriul Spaniei, acesta s-a întâlnit cu trei persoane necunoscute, cetățeni albanezi, care l-au reținut pe fiul său, întrucât unul dintre șoferii firmei de transport ar fi trebuit să transporte, din Spania în Italia, cantitatea de 300 de kilograme de droguri, care nu a ajuns la destinație.
Pentru a-l elibera, cetățenii albanezi au solicitat marfa dispărută sau suma de 750.000 de euro, reprezentând contravaloarea drogurilor.
Din cercetările efectuate în cauză s-a reținut faptul că, în perioada iulie – august 2021, unul dintre șoferii societății a primit de la cetățeni albanezi, cantitatea de 700 kilograme de droguri (marijuana) pe care ar fi trebuit să o transporte în Italia și în Germania.
Încărcarea drogurilor a avut loc în zona Valencia-Alicante, iar șoferul autotrenului a transportat cantitatea de 700 de kilograme de droguri până în localitatea Medina, unde a predat 300 de kilograme unui alt conducător auto, în vârstă de 42 de ani, ce urma să le transporte în Italia. Diferența de 400 de kilograme a fost transportată de către unul dintre inculpați pe teritoriul Germaniei.
Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că transportul de 300 de kilograme de droguri nu a mai ajuns la destinație, respectiv în Italia, tirul fiind abandonat în localitatea Medina, cantitatea de droguri nemaifiind găsită.
La data de 24.08.2021, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Bistrița-Năsăud au efectuat 2 percheziții domiciliare, în imobilele aparținând inculpatului în vârstă de 42 de ani, în urma cărora au fost descoperite și ridicate, în vederea cercetărilor, trei telefoane mobile, 6 cartele SIM, 400 de euro, 1.650 de lei, un dispozitiv GPS, un laptop și mai multe înscrisuri cu valoare probatorie.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul DIICOT și Direcția Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.

Acţiunea comună a fost efectuată cu sprijinul EUROJUST.

:: Sursa: www.diicot.ro

6. DIICOT – Biroul Teritorial Arad. Trafic de droguri de risc. Reținere

La data de 29.09.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 2 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada mai-septembrie 2021, inculpații au înființat o cultură „outdoor” de plante de cannabis, disimulate printre vegetația de pe malul râului Crișul Alb, pentru a fi greu de depistat.
La data de 28.09.2021, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Arad împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Arad au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a celor doi inculpați imediat după ce au recoltat mugurii de cannabis. Asupra acestora au fost depistate cinci pachete, în greutate totală de 16,2 kilograme de masă verde, iar, cu aceeaşi ocazie, a fost descoperită și plantaţia de cannabis, compusă din 35 de plante aflate în diferite stadii de creștere, cu o masă totală de 102,9 kilograme.
La data de 29.09.2021, Tribunalul Arad a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul Poliției orașului Ineu.

:: Sursa: www.diicot.ro

7. DIICOT – Biroul Teritorial Caraș-Severin. Trafic de minori. Act sexual cu un minor. Folosirea prostituției infantile. Folosirea serviciilor unei persoane exploatate. Percheziții domiciliare.

La data de 30.09.2021, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Caraș-Severin împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, au efectuat un număr de 4 percheziții domiciliare pe raza județului Caras-Severin, într-o cauză vizând săvârşirea de către mai mulţi suspecţi a infracțiunilor de trafic de minori, act sexual cu un minor, folosirea prostituției infantile și folosirea serviciilor unei persoane exploatate.

În cauză s-a reţinut faptul că, în cursul anilor 2020 – 2021, un număr de patru persoane din județul Caras-Severin, cu vârste cuprinse între 49 și 21 de ani, au recrutat și exploatat, prin obligarea la practicarea prostituției, o minoră in vârstă de 14 ani, profitând de starea vădită de vulnerabilitate a victimei.
În acest sens, traficanții au recrutat, transportat și adăpostit victima minoră, în vederea întreținerii de raporturi sexuale cu diferite persoane.
Recrutarea si ”manipularea” victimei a avut la bază fie metoda ”lover-boy”, fie promisiunea unor câștiguri facile, având în vedere starea materială precară a minorei.
Pentru întreținerea raporturilor sexuale cu victima, ”clienții” achitau sume cuprinse între 50 – 150 lei.
Totodată, traficanții au întreținut la rândul lor, în mod repetat, raporturi sexuale cu victima.
De asemenea, din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că o parte dintre ”clienți” cunoșteau atât faptul că victima este minoră, fapt care se putea observa și din nivelul de dezvoltare fizică a acesteia, cât și faptul că persoana vătămată era exploatată de către traficanți.
Față de aceste persoane a fost începută urmărirea penală, pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea serviciilor unei persoane exploatate și folosirea prostituției infantile.
La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Caraș-Severin vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 15 persoane.

Acțiunea s-a realizat cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, Inspectoratului de Poliție al Județului Caraș-Severin, Inspectoratului Județean de Jandarmi Caraș-Severin, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Timișoara, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin.

În cauză a fost asigurat suport tehnic de către Direcția de Operațiuni Speciale și Biroul de Analiză a Informațiilor Caraș-Severin.

:: Sursa: www.diicot.ro

8. DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj. Efectuare de operaţiuni, fără autorizaţie prealabilă, cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive. Reținere.

La data de 29.09.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare de operaţiuni, fără autorizaţie prealabilă, cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.În cauză s-a reținut faptul că, inculpatul a procurat substanțe psihoactive de pe teritoriul Olandei, în vederea comercializării acestora către consumatori de pe raza județului Cluj.

La data de 29.09.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Cluj au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a inculpatului, pe raza orașului Săliște, după ce acesta a ridicat un colet ce conținea 11,4 kilograme de substanțe cu efecte psihoactive.
Ulterior, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Cluj au efectuat două percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate 10 grame de cannabis și alte bunuri cu valoare probatorie.
De asemenea, la Punctul de Frontieră Cenad, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul BCCO Cluj și polițiștii de frontieră au depistat un alt colet, în interiorul căruia au fost găsite alte 5 kilograme de substanțe psihoactive care aveau ca destinatar același inculpat.
În cursul zilei de astăzi, Tribunalul Cluj a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Activitățile au beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba-Iulia și al polițiștilor de frontieră din cadrul ITPF Timișoara și Oradea.

:: Sursa: www.diicot.ro

9. DIICOT – Biroul Teritorial Dâmbovița. Trafic de persoane. Reținere.

La data de 30.09.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Dâmbovița au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane.

La data de 25.09.2021, organele de urmărire penală au fost sesizate de către o persoană cu privire la faptul că fiica sa este exploatată, prin obligarea la practicarea prostituției, pe teritoriul Italiei.
În urma schimbului rapid de date care a avut loc cu autoritățile judiciare din Italia, în aceeași zi, lucrătorii de poliție judiciară din Italia au reușit localizarea persoanei vătămate, pe raza orașului Viterbo, aceasta aflându-se, în acest moment, sub protecția autorităților italiene.
În cauză s-a reținut faptul că, la jumătatea lunii septembrie 2021, inculpatul a determinat persoana vătămată să îl însoțească pe teritoriul Italiei, cu promisiunea unui loc de muncă bine plătit. Odată ajunși acolo, prin utilizarea violenței fizice, persoana vătămată a fost determinată la practicarea prostituției.
La data de 30.09.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Dâmbovița împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Dâmbovița au efectuat un număr de 2 percheziții domiciliare, pe raza județului Dâmbovița, în urma cărora inculpatul a fost condus la audieri.
În cursul zilei de astăzi, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Dâmbovița cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Dâmbovița.

:: Sursa: www.diicot.ro

10. DIICOT – Biroul Teritorial Mehedinți. Trafic de minori. Reținere. Control judiciar.

La data de 30.09.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Mehedinți au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat și măsura controlului judiciar față de un alt inculpat, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de minori.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada februarie – august 2021, profitând de starea de vulnerabilitate a unei persoanei vătămate minore, în vârstă de 16 ani, şi pe fondul neînțelegerilor acesteia cu familia, cei doi inculpați au recrutat, transportat și adăpostit victima, în scopul exploatării sexuale, pe raza municipiilor Drobeta Turnu Severin și Orșova.
La data de 30.09.2021, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Mehedinți împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Mehedinți au efectuat un număr de 4 percheziții domiciliare, în urma cărora cei doi inculpați au fost conduși la audieri.
La aceeași dată, Tribunalul Mehedinți a dispus arestarea preventivă a inculpatului reținut, pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

:: Sursa: www.diicot.ro

Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.