Covid-19 Legal React
AbonamentePlatinum members

Solicitarea Avocatului Poporului ref. condiționarea accesului la activitatea didactică a studenților de certificatul digital al UE privind COVID-19
04.10.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Covid 19 Legal React, Health & Pharma (Dreptul sănătății), UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 1 octombrie 2021, Avocatul Poporului a informat că a luat act prin intermediul mass-media de situația întâmpinată de studenții mai multor unități de învățământ de pe teritoriul României cărora le este condiționat accesul la activitatea didactică în noul an universitar, precum și cazarea în cămine, de vaccinarea anti-COVID, trecerea prin boală sau testarea PCR/ antigen.

Astfel, Avocatul Poporului a transmis o solicitare ministrului educației privind analizarea oportunității modificării art. 1 alin. (3) din Ordinul nr. 5196/1756/2021.

Art. 1 alin. (3)„Modalitatea de desfășurare a activităților ce presupun prezența fizică a studenților în instituțiile de învățământ superior se decide în conformitate cu principiul autonomiei universitare, cu respectarea prevederilor legale aplicabile.”

Ordinul reglementează procedura şi măsurile obligatorii privind prevenirea şi combaterea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, care se vor aplica în unităţile de învățământ preuniversitar/conexe/instituţiile de învățământ superior, în scopul asigurării dreptului la învățătură şi a dreptului la sănătate, pentru beneficiarii primari ai dreptului la învăţătură, studenţi şi personalul din sistemul național de învățământ. Modalitatea de desfăşurare a activităţilor ce presupun prezenţa fizică a studenților în instituţiile de învățământ superior se decide în conformitate cu principiul autonomiei universitare, cu respectarea prevederilor legale aplicabile.

:: Solicitarea

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti