Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Ceetrus continuă dezvoltarea campusului de birouri din Brașov, Coresi Business Campus, prin extinderea spațiului și proiectului The Business Factory
05.10.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Ceetrus, dezvoltatorul Cartier Coresicel mai amplu proiect de regenerare urbană al României, inovează și răspunde provocărilor contextului actual printr-o abordare completă a nevoilor existente în piața de birouri. Coresi Business Campus, cu o suprafață de 60.000 mp, reprezintă astăzi unul dintre cele mai mari campusuri de birouri din țară. Companiile au la dispoziție sport cornere și spații verzi generoase în suprafață de 20.000 mp, atât de necesare în contextul actual.

Dacă cele mai multe companii au abordat varianta „wait and see”, optând pentru un hibrid între munca la birou și munca remote, Coresi Business Campus a pus la dispoziție spații neconvenționale pentru întâlniri în aer liber și spații de birouri  transformate într-un concept de co-working, networking sau hub educațional.

The Business Factory reprezintă locul unde lucrează laolaltă freelanceri, antreprenori, angajați la diverse companii, consultanți, specialiști care împart echipamente, dar uneori și idei și expertiza în diverse domenii. Acum un an, Ceetrus inaugura la Brașov, în Coresi Business Campus, proiectul The Business Factory, un spațiu dinamic de co-working, cu structură mixtă de 130 de birouri, atât în zona de open space, cât și în spații private.

La sfârșitul anului 2021, spațiul total aferent proiectului va însuma aproximativ 3000 mp și peste 250 spații de birouri de diverse dimensiuni, după o investiție totală de peste 1,3 milion de euro.  Acesta este amplasat la parterul clădirii de birouri H1, o clădire de clasa A, cu o suprafață de 15.000 de metri pătrați, parte din Coresi Business Campus Brașov, unde sunt găzduite atât companii naționale, cât și internaționale.

Proiectul a vizat, în primă fază, să contribuie la dezvoltarea mediului de business, a mediului antreprenorial și a leadershipului local prin facilitarea networkingului între co-workeri în cadrul evenimentelor tematice. Ulterior, formula s-a dovedit de succes, conceptul aducând laolaltă întreprinzători din toată țara și din străinătate.

Parte din proiect este și sala de conferințe IAR 80, unde poate fi organizată o gamă variată de evenimente pentru comunitatea de business, dar și pentru asociații de profesioniști, ONG-uri sau instituții culturale.

Prin facilitățile oferite: parcare, pază, outdoor area, zone de sport,  săli de meeting, bibliotecă, open space pentru întâlniri informale și bucătărie unde sunt respectate măsurile de distanțare socială etc., The Business Factory a atins un grad de ocupare maximă în foarte scurt timp și astfel dezvoltatorul Ceetrus a decis extinderea proiectului cu spațiu adițional destinat co-workingului.

Noul complex de birouri co-working este al patrulea spațiu Ceetrus dedicat comunităților, după proiectele Cartier Hub Drumul Taberelor prin NOD Makerspace,  Cartier Hub Coresi prin Learnexx și primul tronson de birouri destinate co-workingului. Astfel, The Business Factory se extinde cu o nouă zonă de 1300 de mp dedicată specialiștilor din diferite domenii care vor dori să își desfășoare activitatea zilnică într-un cluster de business inovator, cu un design ultramodern, cu facilități și servicii de top.

În noul context socio-economic, tendințele de dezvoltare de pe piața muncii converg către o flexibilitate mai mare în ceea ce privește organizarea spațiului de muncă și către găsirea de soluții alternative la modul tradițional de lucru. Profesioniștii care se regăsesc în spațiul de co-working au toată libertatea de a-și pune amprenta personală, de a genera plus valoare și de a finaliza proiecte profesionale de succes, cu atât mai mult cu cât acest spațiu este integrat în eco-sistemul celui mai mare proiect de regenerare urbană, Cartier Coresi, un cartier cu multiple funcționalități: zonă de birouri, centru comercial regional, zonă rezidențială, spațiu de co-working, community hub și hotel.

Promisiunea The Business Factory este pe lângă oferirea celor mai bune condiții de lucru conforme standardului de birouri clasa A și accesul la o platformă de consultanță pentru start-up-uri sau freelanceri care va oferi servicii în zona financiară, juridică, marketing. Coresi Business Campus oferă companiilor un spațiu versatil și flexibil pentru a lucra cu diverse servicii și facilități. Întregul ansamblu creează oportunități de a lucra într-un spațiu menit să atragă și să păstreze talentele, campusul având spații pentru recreere și activități sportive și o agendă bogată de evenimente și proiecte comunitare.

Pe lângă avantajele zonei, existența unui masterplan sustenabil și a unei viziuni inovatoare în găsirea de soluții tehnice flexibile în domeniul imobiliar destinat spațiilor de birouri este foarte importantă, așa cum declară Flavia Fițoiu, Director Operațional Nhood Romania, Cartier Coresi Project.

„Am început anul 2020 în șantier, cu prima fază a proiectului de co-working, The Business Factory, cel mai complex și modern proiect de genul acesta din regiune. Conceptul întregește serviciile din campusul nostru de birouri, fiind dedicat în totalitate comunității de business locale sau regionale.

Oricât de dificil a fost contextul pandemic, pe noi nu ne-a ținut în loc. Am văzut oportunitatea în a gândi spații flexibile și sigure din punct de vedere sanitar.  Zona de lounge larg deschisă, săli de meeting, biblioteca, birouri private, evenimente realizate în aer liber, networkingul, toate serviciile de administrare asigurate în abonament, flexibilitatea de a închiria pe perioade scurte sunt doar câteva dintre avantajele unui astfel de proiect.

Dovada că acest concept funcționează și în Brașov este comunitatea pe care am reușit să o coagulăm. La doar un an distanță, suntem din nou în șantier pentru a livra la sfârșitul anului un spațiu adițional, o variantă upgradată a conceptului sau o continuare firească a acestuia.

Ne-a ajutat și ecosistemul pe care l-am creat la Brașov. Cu o investitie de peste 150 milioane de euro, Cartier Coresi este un proiect mixt, care reunește atât funcțiuni de birouri, cât și funcțiuni de retail și rezidențial. Fiecare membru al comunități noastre are acces la spații verzi generoase, zone exterioare largi, de circulație pietonală, sport cornere sau pistă de bicicleta, atât de utile în această perioadă. Toate aceste funcționalități sau servicii au adus valoare adăugată întregii comunități, fiind din ce în ce mai apreciate.

Spațiile noastre au fost transformate și în spații pentru afterschool sau hub educațional, un cartier sportiv și un cartier în care promovăm educația, fiind principalele noastre direcții”.

Cu o vastă experiență în coordonarea de echipe în domenii diverse, Flavia Fițoiu s-a alăturat echipei Ceetrus România, ca membru în boardul companiei, timp de doi ani având rolul de coordonare a diviziei de Office a companiei, cu focus principal pe animarea proiectului Coresi Business Campus de la Brașov.

Din anul 2020 a preluat misiunea de Director Operațional pentru Cartier Coresi Brașov și conduce cu succes, alături de echipa operațională locală, dezvoltarea celui mai inovativ Cartier din țară.

Despre Ceetrus

Ceetrus a luat ființă în România în ianuarie 2012 și deține un portofoliu de 23 de centre comerciale la nivel național și proiectul cu funcțiuni mixte Cartier Coresi – cel mai mare proiect de regenerare urbană din țară.

Cartier Coresi integrează unitatea celor trei entități dezvoltate de Ceetrus: Coresi Shopping Resort, Coresi Avantgarden (alături de Kasper Development) și Coresi Business Campus (alături de Ascenta). Scopul nostru este ca acesta să devină un loc de întâlnire între inovație, curaj antreprenorial și atitudine comunitară în sprijinul oamenilor. Proiectul Coresi, dezvoltat pe 120 de hectare, reunește zilnic, într-un eco-sistem integrat, peste 10.000 de oameni care lucrează sau locuiesc Cartier Coresi, iar misiunea asumată de Ceetrus este de a dezvolta și anima cartierul în armonie cu orașul și cu regiunea prin îmbunătățirea mixului de funcționalități și de experiențe de viață în cartier în următorii ani.

Cartier Coresi a fost realizat atât prin întinerirea vechilor clădiri industriale, cât și prin crearea de noi repere, fiind primul proiect multifuncțional de o asemenea anvergură, aducând împreună, într-un interval de 10 ani, funcțiuni comerciale, rezidențiale, birouri, divertisment, spații comunitare și spații publice, care valorifică și multiplică oportunitățile locale.

În ianuarie 2021, grupul francez deținut de familia Mulliez a anuțat crearea companiei de servicii Nhood, care acționează în numele companiilor Asociației Familiale Mulliez – printre care și Ceetrus.

Secţiuni: Comunicare profesională, Construcții, Dreptul muncii, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO