« Secţiuni
Selected
CorporatePlatinum members

ÎCCJ. Mandat european de arestare. Persoana solicitată a fost privată de libertate o perioadă mai mare decât cea aplicată de statul care solicită predarea
07.10.2021 | Alina MATEI

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Alina Matei

Alina Matei

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că în cazul în care persoana solicitată a fost privată de libertate pentru o perioadă mai lungă de timp decât pedeapsa efectiv aplicată de instanța de fond din statul solicitant, ca urmare a executării mandatului european de arestare şi a predării temporare către autorităţile statului solicitant, la soluționarea unei noi cereri de predare temporară formulată în vederea asigurării prezenţei persoanei solicitate la judecarea cauzei în faza procesuală a apelului sunt aplicabile dispozițiile art. 241 alin. (11) lit. b) C. proc. pen., potrivit cărora privarea de libertate a unei persoane nu poate depăşi durata pedepsei stabilite în hotărârea nedefinitivă de condamnare supusă apelului. (Decizia nr. 556 din 2 iunie 2021, pronunțată de Secția penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Av. Alina MateiSĂVESCU & ASOCIAȚII

 
Secţiuni: Jurisprudență curentă ÎCCJ, Note de studiu, Procedură penală, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD