Secţiuni » Jurisprudenţă » ÎCCJ » Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
ÎCCJ. Jurisprudenţă curentă

ÎCCJ. Mandat european de arestare. Persoana solicitată a fost privată de libertate o perioadă mai mare decât cea aplicată de statul care solicită predarea
07.10.2021 | Alina MATEI

Secţiuni: Jurisprudență curentă ÎCCJ, Note de studiu, Procedură penală, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Alina Matei

Alina Matei

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că în cazul în care persoana solicitată a fost privată de libertate pentru o perioadă mai lungă de timp decât pedeapsa efectiv aplicată de instanța de fond din statul solicitant, ca urmare a executării mandatului european de arestare şi a predării temporare către autorităţile statului solicitant, la soluționarea unei noi cereri de predare temporară formulată în vederea asigurării prezenţei persoanei solicitate la judecarea cauzei în faza procesuală a apelului sunt aplicabile dispozițiile art. 241 alin. (11) lit. b) C. proc. pen., potrivit cărora privarea de libertate a unei persoane nu poate depăşi durata pedepsei stabilite în hotărârea nedefinitivă de condamnare supusă apelului. (Decizia nr. 556 din 2 iunie 2021, pronunțată de Secția penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Av. Alina MateiSĂVESCU & ASOCIAȚII

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti