« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Iași. Componența membrilor unei comisii de evaluare în vederea acordării gradației de merit este o informație de interes public
13.10.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Curtea de Apel Iași a hotărât că deși exclude de la comunicare informațiile care privesc datele personale (cum sunt numele și prenumele), aceasta prevede și faptul că aceste informații pot deveni informații de interes public în măsura în care afectează capacitatea de exercitare a unei funcții publice. În speță, instanța supremă a constatat că informațiile privind componenta comisiei de evaluare a dosarelor depuse în vederea acordării gradației de merit reprezintă informații care rezultă din activitatea unei instituții publice, în sensul art. 2 lit. b din Legea nr. 544/2001 și, deși includ date referitoare la numele și prenumele unor persoane determinate, trebuie comunicate reclamantei recurente având în vedere că intră sub incidența prevederilor art. 14 alin. 1 din Legea nr. 544/2001, informațiile cu privire la datele personale ale cetățeanului devenind informații de interes public. (Decizia nr. 180 din 10 februarie 2021, pronunțată de Curtea de Apel Iași)

 
Secţiuni: C. administrativ, JURIDICE.ro, Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD