Secţiuni » Jurisprudenţă » CJUE
Jurisprudenţă CJUE (Curtea de Justiţie a Uniunii Europene)
DezbateriProfesionişti

Reînnoirea parțială și intrarea în funcție a nouă noi membri ai CJUE. Ședința solemnă / 7 octombrie 2021
07.10.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: CJUE, Comunicare profesională, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 7 octombrie 2021, începând cu ora 18:30, va avea loc ședința solemnă cu ocazia reînnoirii parțiale a Curții de Justiție a Uniunii Europene, potrivit unui comunicat.

Prin deciziile din 2 septembrie 2020, 19 februarie 2021, 21 aprilie 2021, 2 iunie 2021 și 7 iulie 2021, reprezentanții guvernelor statelor membre ale Uniunii Europene au reînnoit, pentru perioada 7 octombrie 2021-6 octombrie 2027, mandatul a șapte judecători ai Curții de Justiție, și anume Koen Lenaerts, Lars Bay Larsen, Siniša Rodin, François Biltgen, Eugene Regan și Niilo Jääskinen și Küllike Jürimäe.

Prin deciziile din 19 februarie 2021, 21 aprilie 2021, 2 iunie 2021 și 7 iulie 2021, au fost numiți în calitate de judecători la Curtea de Justiție, pentru perioada 7 octombrie 2021-6 octombrie 2027, doamna Maria Lourdes Arastey Sahún, în locul doamnei Rosario Silva de Lapuerta, domnul Zoltán Csehi, în locul domnului Endre Juhász, doamna Octavia Spineanu-Matei, în locul doamnei Camelia Toader, domnul Miroslav Gavalec, în locul domnului Daniel Šváby, și domnul Dimitrios Gratsias, în locul domnului Michail Vilaras.

Prin deciziile din 19 februarie 2021, 21 aprilie 2021 și 7 iulie 2021, reprezentanții guvernelor statelor membre ale Uniunii Europene au reînnoit, pentru perioada 7 octombrie 2021-6 octombrie 2027, mandatul a trei avocați generali ai Curții de Justiție, și anume domnii Manuel Campos Sánchez-Bordona și Athanasios Rantos și doamna Juliane Kokott.

Prin deciziile din 21 aprilie 2021, 7 iulie 2021 și 8 septembrie 2021, au fost numiți în calitate de avocați generali la Curtea de Justiție, pentru perioada 7 octombrie 2021-6 octombrie 2024, domnul Anthony Michael Collins, în locul domnului Gerard Hogan, și, pentru perioada 7 octombrie 2021-6 octombrie 2027, doamna Laila Medina, în locul domnului Henrik Saugmandsgaard Øe, domnul Nicholas Emiliou, în locul domnului Michal Bobek, și doamna Tamara Ćapeta, în locul domnului Evgeni Tanchev.

Cu ocazia, pe de o parte, a încetării funcțiilor și a plecării doamnei Rosario Silva de Lapuerta, a domnilor Michail Vilaras și Endre Juhász, a doamnei Camelia Toader și a domnilor Daniel Šváby, Henrik Saugmandsgaard Øe, Michal Bobek, Evgeni Tanchev și Gerard Hogan și, pe de altă parte, a depunerii jurământului și a intrării în funcție a noilor membri ai instituției, în această zi va avea loc o ședință solemnă la sediul Curții de Justiție a Uniunii Europene.

Ședința solemnă va putea fi urmărită aici.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti