Covid-19 Legal React
AbonamentePlatinum members

CEDO declară inadmisibilă o cerere de contestare a permisului de sănătate francez
07.10.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: CEDO, Covid 19 Legal React, Dreptul Uniunii Europene, Drepturile omului, Health & Pharma (Dreptul sănătății)
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 7 octombrie 2021, în decizia sa în cauza Zambrano v. France, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a declarat în unanimitate cererea inadmisibilă. Decizia este finală, potrivit unui comunicat.

Cauza a vizat un profesor universitar, Guillaume Zambrano, care s-a plâns de permisul de sănătate introdus în Franța în 2021 și care a creat o mișcare pentru a protesta împotriva acestuia.

Pe pagina sa de internet, acesta a îndemnat vizitatorii să completeze un formular pentru a mări numărul cererilor adresate CJUE și pentru a depune astfel un fel de cerere colectivă, subliniind, în termeni neclari, că scopul său este acela de a declanșa „congestia, volumul excesiv de muncă și întârzierile” la Curte, de a „paraliza operațiunile sale” sau chiar de a „forța intrarea în Curte” „pentru a deraia sistemul”.

Curtea a arătat că cererea lui Guillaume Zambrano este inadmisibilă pentru mai multe motive, în special pentru neepuizarea căilor de atac interne și pentru încălcarea dreptului de aplicare în sensul art. 35 § 1 and 3 (criterii de admisibilitate) din Convenție.

De asemenea, Curtea a considerat că abordarea reclamantului este în mod evident contrară scopului dreptului la petiție individuală. Aceasta a constatat că abordarea sa urmărește în mod deliberat să submineze sistemul Convenției și funcționarea Curții, în cadrul a ceea ce el a descris ca fiind o „strategie juridică” și, în realitate, contrară spiritului Convenției și obiectivelor urmărite de aceasta.

Curtea a subliniat și că cele aproape 18.000 de cereri standardizate depuse ca urmare a abordării lui Guillaume Zambrano nu îndeplineau toate condițiile prevăzute la articolul 47 alineatul (1) (conținutul unei cereri individuale) din Regulamentul de procedură, în pofida termenului acordat reprezentantului lor pentru a se conforma cerințelor relevante. Prin urmare, acestea nu puteau fi examinate de Curte.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti