« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Recuperare creanţe
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Tribunalul București. Inexistența obligației practicianului în insolvență de a notifica unii creditori cu privire la deschiderea procedurii falimentului
08.10.2021 | Răzvan DOBRIN

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Răzvan Dobrin

Răzvan Dobrin

Tribunalul București a hotărât că în cazul în care creditorul a formulat declarație de creanță la momentul deschiderii procedurii insolvenței debitoarei, acesta este prezumat că are în cunoștință termenele prevăzute de art. 146 din Legea 85/2014, inclusiv cel prevăzut la alin (2) lit. a), stabilit pentru depunerea cererilor de înscriere în tabelul suplimentar. În consecință, în raport de dispozițiile legale enunțate, instanța apreciază că nu exista în sarcina practicianului în insolvență obligația notificării creditorului privind deschiderea procedurii falimentului. (Decizia nr. 5037 din data de 19.11.2020, pronunțată de Tribunalul București – Secția a VII-a Civilă).

Av. Răzvan Dobrin
Practician în insolvență

 
Secţiuni: Drept civil, Insolvență, Jurisprudență, Jurisprudență Tribunale, Note de studiu, Procedură civilă, Recuperare creanțe, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD