Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contravenţii
Contravenţii
CărţiProfesionişti

Expunerea pe Instagram – auxiliar al legii?
08.10.2021 | Cristina BLACIOTI

Secţiuni: C. contravențional, Data protection, Jurisprudență Judecătorii, Note de studiu, Selected, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust
Cristina Blacioti

Cristina Blacioti

Judecătoria Timișoara a respins plângerea contravențională înaintată de către o societate comercială împotriva unui proces-verbal de contravenție încheiat de Inspectoratul de Poliție Județean Timsoara, întrucât înregistrările video de pe pagină de Instagram a societății constituie dovezi privind faptul că a fost permisă funcționarea localului, deși, potrivit art. 2 alin. 4 din Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș nr. 43/15.10. 2020, acest lucru era interzis.

Petentul, invocând faptul  că localul respectiv nu reprezintă „bar, club sau discotecă” și  că actul de funționare emis de Primăria Municipiului Timișoara denumește locația drept „terasă sezonieră”, nu generează argumente întemeiate argumente, ținând cont de faptul că în luna octombrie 2020 pericolul extinderii pandemiei COVID-19 și numărul deceselor înregistrate zilnic impuneau măsuri stricte de protecție.

Sancționarea a putut avea loc, chiar în lipsa constatării fizice și fără cererea altor informații suplimentare referitoare la destinația locului în care s-au desfășurat activitățile de comercializare și consum a băuturilor alcoolice și nonalcoolice, de către agentul constatator doar pe baza înregistrărilor video de pe pagină de Instagram a societății. (Sentința nr. 6156 din 9 mai 2021, pronunțată de Secția a II-a civilă a Judecătoriei Timișoara)

Cristina Blacioti
Studentă, Facultatea de Drept, Univeristatea din București

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti