Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Ministerul Justiției reface Infrastructura IT din 132 de instanțe
08.10.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Cyberlaw, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 7 octombrie 2021, Ministerul Justiției a informat că a semnat contractul de servicii de consultanță cu SC ETA SRL România pentru realizarea unei analize individuale aprofundate de specialitate la fața locului pentru refacerea rețelei/infrastructurii Local Area Network (LAN) la nivelul a 132 instanțe din România din totalul de 240, incluzând și Ministerul Justiției, potrivit unui comunicat.

Contractul este în valoare de 1.562.837,28 LEI fără TVA și se va derula pe o durată de 27 de luni.

Rețeaua LAN reprezintă infrastructura fără de care nu poate funcționa la parametri optimi niciun sistem sau aplicație informatică utilizată la nivelul instanțelor, precum sistemul ECRIS, sistemul de înregistrare audio a ședințelor de judecată, dosarul electronic sau alte sisteme informatice care se vor dezvolta în viitor, precum serviciile de arhivare electronică.

Strategia ministerului pentru optimizarea rețelei LAN are trei etape:

1. Analiza individuală aprofundată de specialitate la fața locului (site survey) în 132 de instanțe a căror rețea este foarte veche, din perioada 2001 – 2006;

2. Achiziția unor echipamente IT specifice (tip switch-uri suplimentare) pentru 78 de instanțe a căror rețea LAN nu prezintă vulnerabilități structurale (faza I);

3. Achiziția de echipamente IT specifice pentru cele 132 de instanțe a căror rețea LAN este supusă unei analize aprofundate (faza II).

Toate aceste investiții sunt cuprinse în cadrul Proiectului de Îmbunătățire a Serviciilor Judiciare (PISJ) finanțat de Banca Mondială.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti