Covid-19 Legal React
AbonamentePlatinum members

Liga Studenților din Iași se opune introducerii certificatului verde în universități
11.10.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Covid 19 Legal React, Cyberlaw, Data protection, Health & Pharma (Dreptul sănătății), UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 11 octombrie 2021, Liga Studenților din Iași a informat că se opune introducerii certificatului verde în universităţi, după ce Consiliul Naţional al Rectorilor (CNR) a cerut Guvernului şi Parlamentului să modifice cadrul legislativ astfel încât accesul în spațiul universitar să se facă pe baza certificatului verde digital, potrivit unui comunicat.

Totodată, organizaţia critică federațiile naționale studențești pentru faptul că au aderat la poziția CNR și le consideră nereprezentative pentru studenți la nivel național, acestea susținând de fapt, în momentul de față, încălcarea drepturilor constituționale și negarea accesului la educație a studenților nevaccinați, organizații membre ale acestor federații  pornind reale campanii de bullying împotriva studenților nevaccinați, în special în universitățile de medicină și farmacie.

De asemenea, Liga Studenților avertizează că informația cu privire la statutul de vaccinat/nevaccinat, trecut sau netrecut prin boală respectiv cea de testat/netestat intră în categoria datelor cu caracter personal, iar împotriva universităților, reprezentanților studenților sau a asociațiilor care vor colecta astfel de date Liga Studenților va depune plângeri la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) pentru încălcarea legislației în domeniu (GDPR).

Cosmin-Gabriel Glovnea, președinte Liga Studenților: „În momentul de față, federațiile naționale studențești nu mai reprezintă drepturile și interesele studenților nevaccinați și nici pe cele ale studenților vaccinați care nu sunt de acord cu aceste abuzuri ale Ministerului Educației și ale rectorilor care au condiționat studenții de prezentarea certificatului verde pentru a putea continua cursurile universitare, pentru a avea acces în cămine sau în biblioteci. Dacă ar fi structuri de reprezentare cu adevărat independente, așa cum pretind, ar apăra drepturile naturale constituționale ale românilor, în general, și ale studenților în special, fără să se gândească măcar că ar putea pierde diversele beneficii patrimoniale, de putere sau de imagine pe care le au din partea autorităților guvernamentale sau a diverșilor lor parteneri. Liga Studenților din Iași este alături de studenții care sunt discriminați de aceste măsuri și vom face toate demersurile legale pentru a apăra demnitatea și drepturile studenților față de orice ingerințe externe, chiar dacă suntem în momentul de față singura organizație care face asta, în contra curentului general din mediul asociativ studențesc.”

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti