« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

ÎCCJ. Conducerea unei utilitare fără permis de conducere
14.10.2021 | Alina MATEI

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Alina Matei

Alina Matei

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că aplicarea de către instanța de judecată a pedepsei amenzii pentru o infracțiune pentru care lege nu prevede pedeapasa alternativă a amenzii constituie motiv de recurs în casație (art. 438 alin. 1 pct. 12 din C. proc. pen.). În speță, instanța supremă a constatat că inculpatul a condus pe drumurile publice o autoutilitară fără a avea permis de conducere, fiind condamnat la pedeapsa amenzii de 1.800 RON pentru săvârsirea infracțiunii prevăzute de art. 335 alin. 1 din C. pen. Cum legea nu prevede pentru această faptă pedeapsa alternativă a amenzii, a fost admis recursul în casaţie, casată decizia atacată și trimisă cauza spre rejudecarea apelului. (Decizia nr. 223/RC din 19 mai 2021, pronunțată de Secția penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Av. Alina MateiSĂVESCU & ASOCIAȚII

 
Secţiuni: Drept penal, Jurisprudență curentă ÎCCJ, Note de studiu, Procedură penală, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD