« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Iași. Concurs de promovare efectivă a judecătorilor în funcții de execuție. Hotătârea inițială privind rezultatul verificărilor nu este act administrativ unilateral individual
19.10.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

Curtea de Apel Iași a hotărât că, în ceea ce privește concursul de promovare efectivă a judecătorilor în funcții de execuție, este reglementată o procedură specială cu privire la verificarea îndeplinirii de către candidați a condițiilor legale de participare, a cărei parcurgere este obligatorie în vederea stabilirii listei finale. În cauză, curtea a constatat că obiectul acțiunii îl constituie contestarea rezultatului inițial al verificării de către comisia de concurs a îndeplinirii condițiilor legale de participare de către candidați. Însă, raportat la procedura legală imperativă reglementată prin art. 37 din Hotărârea Secției pentru Judecători a CSM nr. 1348/2019, hotărârea inițială a comisiei de concurs privind rezultatul verificărilor efectuate referitor la îndeplinirea condițiilor legale de participare la concurs a candidaților înscriși nu produce efecte juridice în sensul art. 2 alin. 1 lit. c din Legea nr. 554/2004, neavând natura juridică a unui act administrativ unilateral individual. Producătoare de efecte juridice este hotărârea comisiei de concurs prin care se aprobă lista finală a candidaților, care îndeplinesc condițiile de participare la concurs, după parcurgerea etapelor prevăzute de art. 37 coroborat cu art. 15 alin. 2-5 din Hotărârea Secției pentru Judecători a CSM nr. 1348/2019 și în concordanță cu modul de soluționare de către CSM – Secția pentru Judecători a contestațiilor formulate împotriva listei inițiale de către candidații înscriși la concurs. (Decizia nr. 102 din 3 noiembrie 2020, pronunțată de Curtea de Apel Iași, disponibilă pe portalul instanței)

 
Secţiuni: C. administrativ, JURIDICE.ro, Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD