« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Italia. Mustrare și amendă pentru expedierea de mesaje promoționale pe LinkedIn
13.10.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Miercuri, 13 octombrie 2021, Comitetul European pentru Protecția Datelor a informat că Autoritatea pentru Protecția Datelor din Italia a finalizat o investigație la operatorul La Prima Srl, potrivit unui comunicat.

Investigația a fost demarată după ce o agenție imobiliară a oferit serviciile unei persoane care deține un apartament folosind informațiile sale de contact de pe LinkedIn.

Investigația a clarificat faptul că platforma este destinată să permită schimburile de informații de contact pentru a oferi oportunități de muncă; nu este prevăzut ca utilizatorii să se poată baza pe aceasta pentru a trimite mesaje pentru a vinde produse sau servicii altor utilizatori, indiferent dacă în asta constă activitatea lor principală.

În acest context, faptul că un profil de utilizator este sau nu public este irelevant. Ceea ce contează este scopul urmărit prin trimiterea mesajului, care a fost unul promoțional în acest caz; un astfel de scop este în contradicție cu cel prevăzut în cadrul serviciului pentru rețeaua socială în cauză.

Autoritatea a considerat că prelucrarea este ilegală și a mustrat agenția imobiliară, în timp ce a ordonat acesteia să ia măsuri organizatorice adecvate. Totodată, autoritatea a considerat că mustrarea este atât suficientă cât și proporțională ca măsură corectivă în lumina mai multor circumstanțe: operatorul are o afacere mică, expusă crizei economice provocate de pandemia COVID-19.

Cu toate acestea, operatorul a fost amendat cu 5.000 de euro din cauza faptului că nu a răspuns la solicitările autorității.

 
Secţiuni: Cyberlaw, Data protection, Dreptul Uniunii Europene, Internațional | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD