Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Suceava. Revocare control judiciar. Autocritica autorității depășește limita necesității măsurii instituite
14.10.2021 | Andreea COMAN, Cristina Gabriela IACOB

Secţiuni: Drept penal, Jurisprudență, Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Andreea Coman

Andreea Coman

Cristina Gabriela Iacob

Cristina Gabriela Iacob

Curtea de Apel Suceava a apreciat ca fiind întemeiată contestația inculpatului, impunându-se astfel revocarea măsurii preventive a controlului judiciar, întrucât, pe de o parte, eventualitățile ca un acuzat să profite ușor de liberarea sa pentru a stânjeni aflarea adevărului, să exercite presiuni asupra martorilor pentru ca ei să refuze să facă depoziții, să coopereze cu alte persoane implicate în caz pentru a lua o poziție comună, să distrugă documente și alte probe materiale sau să perturbe desfășurarea procesului penal nu pot fi invocate in abstracto, ci trebuie să fie însoțite de elemente actuale concrete referitoare la inculpat, iar pe de altă parte, deși cerința legii este în continuare îndeplinită – bănuiala verosimilă că inculpatul ar fi intersectat sfera infracționalității nefiind infirmată -, Curtea constată că pe durata măsurii controlului judiciar inculpatul a respectat obligațiile impuse, în dosar nu există probe în sensul că inculpatul ar fi încercat să influențeze buna desfășurare a procesului penal, aspecte care ar fi putut atrage atenția instanței asupra comportamentului viitor al acestuia. (Curtea de Apel Suceava, Secția penală și pentru cauze cu minori, Decizia nr. 24 din 11 martie 2019)

Avocat Andreea Coman, COMAN LAW
Cristina Gabriela Iacob, studentă la Facultatea de Drept a Universității din București

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti