« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Revocare control judiciar. Autocritica autorității depășește limita necesității măsurii instituite
14.10.2021 | Andreea COMAN, Cristina Gabriela IACOB

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Andreea Coman

Andreea Coman

Cristina Gabriela Iacob

Cristina Gabriela Iacob

Curtea de Apel Suceava a apreciat ca fiind întemeiată contestația inculpatului, impunându-se astfel revocarea măsurii preventive a controlului judiciar, întrucât, pe de o parte, eventualitățile ca un acuzat să profite ușor de liberarea sa pentru a stânjeni aflarea adevărului, să exercite presiuni asupra martorilor pentru ca ei să refuze să facă depoziții, să coopereze cu alte persoane implicate în caz pentru a lua o poziție comună, să distrugă documente și alte probe materiale sau să perturbe desfășurarea procesului penal nu pot fi invocate in abstracto, ci trebuie să fie însoțite de elemente actuale concrete referitoare la inculpat, iar pe de altă parte, deși cerința legii este în continuare îndeplinită – bănuiala verosimilă că inculpatul ar fi intersectat sfera infracționalității nefiind infirmată -, Curtea constată că pe durata măsurii controlului judiciar inculpatul a respectat obligațiile impuse, în dosar nu există probe în sensul că inculpatul ar fi încercat să influențeze buna desfășurare a procesului penal, aspecte care ar fi putut atrage atenția instanței asupra comportamentului viitor al acestuia. (Curtea de Apel Suceava, Secția penală și pentru cauze cu minori, Decizia nr. 24 din 11 martie 2019)

Avocat Andreea Coman, COMAN LAW
Cristina Gabriela Iacob, studentă la Facultatea de Drept a Universității din București

 
Secţiuni: Drept penal, Jurisprudență, Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD