Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Judecătoria Oradea. Mesaje postate pe Facebook despre experiența de la serviciu


15.10.2021 | Cristina BLACIOTI
Secţiuni: Cyberlaw, Drept civil, Jurisprudență Judecătorii, Media & Publicitate, Note de studiu, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Cristina Blacioti

Cristina Blacioti

Judecătoria Oradea a hotărât că mesajele postate pe rețelele de socializare trebuie să fie în limitele legale ale dreptului la libera exprimare (art. 70 alin. 1 și alin. 2 C. civ., art. 30 alin. 1 și alin. 2 Constituția României). În speță, instanța a apreciat că prin mesajele postate de pârât pe Facebook și Instagram („Dacă vreți să lucrați fără contract de muncă (la negru) dacă vreți să lucrați fără să fiți plătiți, dacă vreți să fiți mințiți, mergeți la Leonidas Oradea!”), acesta a înțeles să își prezinte, public, experiența personală în raporturile cu reclamanta angajatoare, astfel cum a perceput-o, încadrându-se în limitele libertății de exprimare, respectiv în limitele dreptului la liberă exprimare. Astfel, pârâtul are atât dreptul, cât și libertatea de a-și exprima, chiar și în public, opiniile personale cu privire la raporturile dintre acesta și reclamanta angajatoare, chiar dacă percepțiile personale ale pârâtului sunt contestate de către reclamantă. (Sentința nr. 816 din 16 februarie 2021, pronunțată de Judecătoria Oradea)

Cristina Blacioti
Studentă, Facultatea de Drept, Univeristatea din București

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti