« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 

Av. prof. univ. dr. Florea Măgureanu s-a stins. UPDATE: Mesaje de condoleanțe
18.10.2021 | George MĂGUREANU

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

În urma luptei îndelungate cu suferința și cu boala, astăzi 17.10.2021, s-a stins Florea Măgureanu. Bunic, soț, tată, profesor universitar, avocat, Om.

Noi l-am pierdut și Cerul l-a câștigat!

Să-l aveți în gând și-n rugăciune!

Odihnească-se în pace și în liniște!

* * *

S-a stins un om bun și un profesor preocupat de învățătură, atent, devotat și diligent.

Crescător de oameni, a încurajat generații de studenți să fie buni profesioniști!

Dumnezeu să-l odihnească!

Andrei Săvescu

* * *

Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești regretă trecerea în eternitate a domnului prof. univ. dr. Florea MĂGUREANU.

Lumea juridică a pierdut un OM de o înaltă ținută morală și intelectuală. Executorii judecătorești au pierdut un prieten.

Dovedind o educație deosebită, profesorul Florea Măgureanu a fost o personalitate care a înțeles importanța executării silite ca instituție fundamentală a dreptului civil, contribuind de-a lungul îndelungatei sale cariere profesionale la promovarea acesteia printre componentele justiției indispensabile unui stat de drept.

Blând, modest și generos, cu o dedicare exemplară, domnul prof. univ. dr. Florea Măgureanu a susținut executorii judecătorești prin numeroasele cărți, articole și cursuri elaborate și prin participările sale la conferințele și sesiunile de pregătire de specialitate.

Îl vom păstra cu recunoștință în amintirea noastră ca pe un om desosebit și un profesionist de excepție.

Drum bun, domnule profesor Măgureanu!

Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești si președintele acesteia, executor judecătoresc Marius Iacob Morari exprimă sincere condoleanțe familiei îndurerate, prietenilor și tuturor celor care l-au cunoscut.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

***

S-a stins din viață unul din marii profesori ai Dreptului procesual civil, prof. univ. Florea Măgureanu. Regret mult plecarea dintre noi a profesorului FLOREA MĂGUREANU, omul care a contribuit la cariera mea profesională și m-a ajutat în clipele cele mai importante ale vieții mele. Dumnezeu să-l odihnească și îngerii să îi vegheze drumul lin către cer. Condoleanțe!

– Licențiat al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti în 1976 şi membru a Baroului Bucureşti din anul 2000;

– Doctor în drept din 1997;

– Prodecan al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Romano-Americane din 1995 şi în prezent; Director al cursului de master Dreptul afacerilor din cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii Romano – Americane din 2003 şi în prezent;

– Activitate de consultanță juridică din 1990 şi în prezent; Absolvent al cursului de evaluare economică şi financiară a întreprinderii – organizat de Corpul experților contabili şi contabililor autorizați din România, specializarea evaluarea economică şi financiară a întreprinderii;

– Autor a 25 cursuri şi monografii de specialitate şi coautor la 6 asemenea lucrări de specialitate (Curs de Drept procesual civil în VIII ediții, Organizarea sistemului judiciar în V ediții, Drept civil. Curs pentru facultăţile cu profil economic, coautor la V ediții s.a.); A publicat 36 articole şi studii în literatura juridică de specialitate şi a prezentat peste 40 lucrări la sesiunile de comunicări ştiinţifice.

Av. Florea Măgureanu avea o experiență în domeniul juridic de 31 de ani, în principal în domeniul acordării de asistență şi consultanță juridică în domenii precum drept procesual civil, drept civil şi domenii derivate din acestea, redactarea de contracte, negocierea de tranzacții, adopții, redactarea de opinii legale în materia dreptului comercial, civil, administrativ, asistența şi reprezentare în fața instanțelor de judecată, Înaltei Curți de Casație şi Justiție, Curții Constituționale şi a Curților de Arbitraj, a organelor de executare silită. A dobândit o bogată experiență privind organizarea şi desfăşurarea concursurilor pentru ocuparea posturilor juridice şi a cursurilor de specializare pentru astfel de angajați.

Valentina Spânu

***

Cu durere mare primim vestea trecerii la cele vesnice a celui care a fost domnul Florea Magureanu. Domnia sa lasa in urma o cariera profesionala care se intinde pe decenii: la catedra, la bara, ca practician in insolventa, precum si in alte profesii.

Reputat doctrinar, licentiat al Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti, doctor in procedura civila al aceleiasi alma mater, sub coordonarea domnului prof. dr. Savelly Zilberstein, domnul Magureanu s-a distins prin modestia sa, implicarea nu doar in predare, ci si in formarea unui filon moral, a unei constiinte, in randul studentimii, propovaduind decenta, probitatea, concurenta loiala in profesia de aparator, precum si alte valori astazi mai necesare ca oricand. Domnul Magureanu era cunoscut ca un familist model, domnia sa fiind un om bun, asa cum subliniaza si fostii colegi de catedra ai domniei sale.

Cele mai sincere condoleante fiului domniei sale, domnului conf. univ. dr. George Magureanu, familiei indurerate. Dumnezeul nostru cel bun sa-l odihneasca in pace.

Cezar Paul Diaconescu

***

Universitatea Româno-Americană regretă trecerea în eternitate a domnului avocat Prof. univ. dr. Florea Măgureanu, cadru didactic ce a ghidat cu înțelepciune multe generații de studenți URA în tainele dreptului, și transmite ”Sincere Condoleanțe” familiei domniei sale.

Om de înaltă ținută morală și intelectuală, reputat specialist, s-a stins ieri, 17 octombrie 2021, în urma unei îndelungate luptei cu suferința și boala.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

***

Sincere condoleanțe marelui Profesor și Om care a fost domnul Florea Măgureanu. Am avut privilegiul și onoarea să îi fiu student și discipol în ale Dreptului încă de pe băncile Facultății de Drept și pot spune că a fost un veritabil model de verticalitate și probitate profesională juridică și morală.

Drum bun spre lumină, Domnule Profesor și Dumnezeu să te odinească în pace!

Avocat Alexandru Moldoveanu

 
Secţiuni: Anunțuri, Procedură civilă, Procedură penală, UNBR+INPPA+Barouri, UNIVERSITARIA | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD