« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 

Curtea de Apel Craiova. Semnificația noțiunii de „lucru cerut” de la revizuire
21.10.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

Curtea de Apel Craiova a hotărât că sintagma „lucru cerut” prevăzută de art. 509 al. 1 pct. 1 C. proc. civ. (Revizuirea unei hotărâri pronunţate asupra fondului sau care evocă fondul poate fi cerută dacă: 1. s-a pronunţat asupra unor lucruri care nu s-au cerut sau nu s-a pronunţat asupra unui lucru cerut ori s-a dat mai mult decât s-a cerut.) are în vedere cererea de chemare în judecată, cererea reconvențională, cererea de intervenție voluntară principală prin care se fixează obiectul litigiului şi care delimitează cadrul procesual iar nu orice cereri formulate în diverse faze procesuale sau excepții procedurale. (Decizia nr. 844 din 5 octombrie 2021, pronunțată de Secția I civilă a Curții de Apel Craiova, disponibilă pe portalul instanței)

 
Secţiuni: JURIDICE.ro, Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, Procedură civilă, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD