Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Craiova. Prezentarea avocaților aleși în dosar și neprezentarea inculpatului. Semnificație
26.10.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, Procedură civilă, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Craiova a hotărât că neparticiparea inculpatului la actele de procedură efectuate până într-un anumit moment procesual nu înlătură semnificaţia juridică a momentului când şi-a desemnat mai mulţi apărători aleşi care s-au prezentat de mai multe ori pe parcursul procesului penal, din acest moment fiind considerat că a aflat în mod oficial de procedura penală desfăşurată în privinţa sa, iar prin mandatarea unor avocaţi aleşi să se prezinte la proces pentru apărarea drepturilor şi intereselor legitime, a renunţat în mod neechivoc la dreptul de a se prezenta personal la desfăşurarea procesului penal, asumandu-si în consecință efectele juridice ale unei asemenea atitudini procesuale. (Decizia nr. 911 din 23 iulie 2021, pronunțată de Secția penală și pentru cauze cu minori a Curții de Apel Craiova, disponibilă pe portalul instanței)

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT









Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti