« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Doru Boştină a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare
19.10.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

Vineri, 15 octombrie 2021, Curtea de Apel București:
– a admis sesizarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, Secţia de combatere a corupţiei privind acordul de recunoaştere a vinovăţiei privind pe inculpatul Boştină Doru-Cătălin, cercetat în stare de libertate, în dosarul nr. 157/P/2021 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, Secţia de combatere a corupţiei, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de spălare a banilor prevăzută de art. 29 alin. 1 lit. a din Legea 656/2002, cu aplic. art. 5 C.p.
– a condamnat pe inculpatul Boștină Doru Cătălin la pedeapsa de doi ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor.
– a aplicat inculpatului Boștină Doru Cătălin pedeapsa complementară a interzicerii exercițiului drepturilor prev. de art. 64 alin. 1 lit. a teza II și lit. b, pe o durată de 2 ani, respectiv interzicerea: dreptului de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice; dreptului de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat;
– a aplicat inculpatului Boștină Doru Cătălin pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 64 lit. a teza II și lit. b din vechiul C.pen., respectiv interzicerea: dreptului de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice; dreptului de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat;
– a dispus suspendarea condiționată a executării pedepsei de 2 ani închisoare aplicate inculpatului Boștină Doru Cătălin pe un termen de încercare de 4 ani, calculat conform art. 82 alin. 1 cod penal.

Pe durata suspendării condiționate a executării pedepsei închisorii se suspendă și executarea pedepselor accesorii.

:: Hotărârea

 
Secţiuni: Drept penal, UNBR+INPPA+Barouri | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD