« Secţiuni « Articole « RNSJOpiniiPovestim cărţi
Opinii

Educația Juridică devine obligatorie începând cu anul școlar 2022
19.10.2021 | Robert WILLIAMS

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP
Robert Williams

Robert Williams

Agenția Britanică de Știri News247WorrldPress salută votul de ieri dat în Senatul României privind educația antreprenorială, financiară și juridică ca materii de studiu obligatorii, începând cu anul școlar viitor. Legea va intra în vigoare după promulgarea de către Președintele României și publicarea acesteia în Monitorul Oficial.

Ora 16:05 a ședinței este momentul anunțului făcut de către doamna Anca Dragu, Președintele Senatului României.

În calitate de cameră decizională, Senatul a adoptat modificarea Legii educației naționale nr. 1/2011.

:: Proiectul de lege

Agenția Britanică de Știri a făcut demersuri și diligențe instituționale, a implementat în perioada 2015 și până în prezent primele proiecte de Educație Juridică și Comunicare în parteneriat cu: Curtea de Apel Pitești, Baroul Argeș, Consiliul Județean Argeș, Prefectura Argeș, DGASPC Argeș, IPJ Argeș.

:: Project-education

Dezbatere Educație Juridică, Pitești, 5 mai 2017, inițiată de către News247WorldPress

În prezent funcționează Proiectul Educație Juridică Argeș II cu termen final 2023 și Proiectul Comunicare, Branding, Imagine, Educație Media, pe perioada nedeterminată.

În acest context beneficiarii proiectelor, școlile și liceele din Pitești și județ, au accesat în mod gratuit activități de educație juridică prin prezența domnului judecător dr. Rebeca Ion de la Curtea de Apel Pitești, avocați din Baroul Argeș și Educație Media – Comunicare prin participarea echipei News247WorldPress.

Dezideratul educației juridice, antreprenoriale, financiare, a constituit încă de la începutul diligenȚelor noastre soluția pentru o nouă generație de tineri educați.

Salutăm toate eforturile făcute în țară de către doamna avocat Mihaela Olaru prin Proiectul „Viață fără Violență”, VeDem Just, JURIDICE.ro, CSM, cât și eforturile făcute în Proiectele Pilot Argeș unde profesorii și elevii au înțeles că acesta este viitorul educației lor.

„Această veste este desigur un rezultat firesc al muncii acestor ani, a unei credințe în ceea ce facem și a unor oameni hotărâți. Mulțumesc tuturor care au susținut aceste idei și susțin în continuare educația.”

Robert Williams
Redactor șef News247WorldPress

 
Secţiuni: Opinii, UNIVERSITARIA | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD