Secţiuni » Notari publici
Notari publici
Official partner: Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România

Uniunea Națională a Notarilor Publici și Camerele Notarilor Publici oferă consultanță notarială gratuită cu prilejul „Zilei porților deschise” / 22 octombrie 2021
19.10.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Notari, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Uniunea Națională a Notarilor Publici și Camerele Notarilor Publici oferă consultanță notarială gratuită cu prilejul „Zilei porților deschise”, eveniment organizat anual de către notariatele membre CNUE sub egida „Zilei Justiției Europene”, potrivit unui comunicat.

Asumându-și misiunea de partener al statului, cetățenilor și mediului de afaceri în garantarea legalității și siguranței circuitului economic și a celui juridic, notariatul român vine în întâmpinarea nevoii de informare a publicului larg prin organizarea anuală a „Zilei Porților Deschise”. Evenimentul constă în acordarea de consultanță notarială gratuită, pe teme de interes general, cetățenilor care se vor adresa UNNPR și Camerelor Notarilor Publici din toată țara pe 22 octombrie 2021.

Apreciind utilitatea acestei acțiuni a notariatului român în direcția educării și informării cetățenilor cu privire la serviciile notariale, în anul 2016 Consiliul Notariatelor din Uniunea Europeană (CNUE) a preluat inițiativa, integrând-o acțiunilor organizate cu prilejul „Zilei Justiției Europene”, sărbătorite anual pe data de 25 octombrie. Având ca obiectiv familiarizarea cetățenilor europeni cu modul de funcționare a justiției și realizarea unei mai bune informări privind drepturile și libertățile de care aceștia dispun, „Ziua Justiției Europene” reprezintă un bun prilej pentru promovarea serviciilor notariale.

În toamna acestui an, urmând exemplul CNUE și Uniunea Internațională a Notariatului (UINL) a organizat „Ziua Porților Deschise”, pe data de 2 octombrie, cu ocazia „Zilei Internaționale a Notariatului”.

Aspecte de interes și procedura acordării consultanței notariale gratuite

Publicul interesat va beneficia de consultație juridică gratuită în materie notarială privind unele aspecte referitoare la procedura succesorală notarială, procedura divorțului, redactarea înscrisurilor cu conținut juridic, autentificarea înscrisurilor, legalizarea copiilor de pe înscrisuri, efectuarea și legalizarea traducerilor, eliberarea de duplicate de pe acte, numirea custodelui sau a curatorului special, primirea în depozit a bunurilor, a înscrisurilor și a documentelor prezentate de părți, precum și a sumelor de bani, a altor bunuri, înscrisuri sau documente găsite cu ocazia inventarului succesoral. Intervalul orar rezervat consultației juridice gratuite este 9.00 -13.00.

UNNPR și Camerele Notarilor Publici participante la eveniment vor organiza sesiunile de consultanță gratuită fie cu prezență fizică la sediile principale și secundare, fie online prin intermediul platformei ZOOM, fie telefonic, fie prin e-mail, conform tabelului:

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti